NPO
NTR

Amuse I - Inzending Familie Staub - Uitzending 6 februari 2015

 

INGREDIËNTEN;
Madeira rum
rozijnen
zeekraalimage
zure room
zongedroogde tomaatjes
zout en peper uit de molen

Ga op vakantie naar Madeira
en koop in Calheita een fles suikerriet Rum.
Op het terrasje kan je na een rondleiding door de fabriek, door een lief meisje van Madeira,
Proeven van de rum.
(Zelf werd ik de volgende dag wakker met de mentaliteit van een zeerover.)

Giet thuis, zo veel als nodig in die pot met zieltogende rozijnen.
Vergeet die rozijnen weer enige tijd.
Wat worden die rozijnen BOL en BLIJ.

Blancheer de zeekraal vijf minuten.
Maal de zongedroogde tomaatjes fijn.

HOE ÉÉN EN ANDER WORDT OPGEDIEND....

Op een lepel als AMUSE.

Op een toastje of een andere DEEGWAAR BODEM.

Mijn eerste presentatie van dit gerechtje,
kwam terecht op stervormige beschuiten, kerst beschuiten.
De jonge mannen die ik dit hapje aan wilde bieden kunnen wel een calorie gebruiken.
In welke VOLGORDE komen de ingrediënten
op de LEPEL of
op de DEEGBODEM?

ALLES APART, ALLES GEMENGD of EEN TUSSENVORM?

Alles apart> Bijvoorbeeld;
Zure room
Zout en peper uit de molen
Zeekraal
Zongedroogde tomaten puree concientieus hierover verspreiden.
Rozijnen als "kersjes op de pudding" over dit gerechtje verdelen.

Zelf koos ik ervoor om de tomaten en de zure room te mengen in een kom.
Dit op die kerst beschuiten.
Daarna de zeekraal, zout en peper uit de molen
GEVOLGD DOOR DE ROZIJNEN.

GEMENGD; Alles mengen,
dan zout en peper uit de molen.