NPO
NTR

Noga roomijs

 

Verhit ¾ liter dunne room in een steelpan boven laag vuur. Klop 6 eidooiers los en doe de warme room erbij. Op het kleinste pitje zetten en roeren tot de lepel vol zit. Van het vuur halen en onder constant roeren langzaam bij ¼ liter honing (liefst van oranjebloesem) gieten. Er 1 eetlepel oranjebloesemwater aan toevoegen, en als het koud is er 4 dl stijfgeklopte slagroom doorheen werken, het stijfgeklopte eiwit van 3 eieren, en verder 75 gr pistachenoten, gepeld, ontveld en goed gedroogd en 50 gr gepelde amandelen, gehalveerd (met de punt van een mes gaat dat heel makkelijk als ze nog vochtig zijn). Op smaak brengen met 1 eetlepel oranjebloesemwater en laten bevriezen.

Uit: Het Kookboek van Alice B. Toklas / The Alice B. Toklas Cookbook