NPO
NTR

Kabeljauw in parmaham met een witte wijnsaus, zeekraal en garnalen

Inzending van Ankie Blommesteijn uit Soest

Ingrediƫnten:

4 stukken kabeljauw

8 plakken parmaham

1 sjalotje

2 eetlepels boter

2 eetlepels bloem

1 dl. droge witte wijn

2 dl. visfond

zeekraal

garnalen ( in Nederland gepeld. Waddengarnalen van de TX65 of de Kegge garnalen van AH)

Maak eerst de witte wijnsaus. Snipper de sjalot, laat die glazig worden in de boter, roer de bloem er doorheen en laat even sudderen. Roer vervolgens de (warme) wijn en visfond erdoor tot het een gebonden saus is.

Wikkel de stukken kabeljauw elk in twee plakken parmaham zodat de ham rondom zit en aan twee zijkanten de kabeljauw nog te zien is. Bak ze 5 minuten rondom. Laat ze even in de pan staan en wok de zeekraal heel kort.

Leg de kabeljauw op het bord, daaroverheen een streep wijnsaus, op de wijnsaus de zeekraal en de garnalen.

Daarbij bijvoorbeeld een in de schil gekookte (biologische) aardappel met wat rock chives kers erop, en sperciebonen met wat fijngesneden rode snijbiet erop..