NPO
NTR

Andalusische lever

Van luisteraar Petra Kruse kregen we het recept voor lever op Andalusische wijze. Haar moeder had het uit een blaadje van de vakslager.

500 g kalfslever

Snijd deze in dobbelsteentjes van 1 cm

Fruit twee eetlepels gesnipperde ui en een fijngewreven teentje knoflook glazig

Voeg de lever toe en laat deze, onder voortdurend schudden, lichtbruin worden

Laat in andere pan 100 g zeer fijngesneden, vet rookspek uitbraden, en fruit hierin 1 blikje tomatenpuree

Voeg dan toe: 2 kopjes melk, 2 theelepels suiker, 2 theelepels mosterd, 1/2 theelepel gemberpoeder.

Even doorkoken en lever-en-ui erbij. Half uur zachtjes stoven, dan wat zout erbij en kort voor het opdienen nog 1/2 glas droge sherry erbij. Serveren met rijst en pikant aangemaakte sla.

Andalusische lever