NPO
NTR

Kersttaart met cranberry's van Hanneke de Jonge uit Zeewolde
Ingrediƫnten:
8-10 taartpunten
bodem
200 gram speculaasjes
80 gram roomboter
cranberryvulling
6 blaadjes gelatine
500 ml cranberrysap
350 gram cranberry's (vers of uit diepvries)
350 gram (riet)suiker
1 mandarijn, rasp en sap ervan
1 kaneelstokje
1 steranijs
1 stukje verse gember
versiering
200 gram mascarpone
1 eiwit
1 zakje vanillesuiker
extra cranberry's
blaadjes verse munt
Bereiding:
Maak de taartbodem: Bekleed de bodem van een springvorm (doorsnede ca. 22 cm) met bakpapier. Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine. Smelt de boter en meng er de speculaaskruimels door. Schep dit mengsel op de bodem van de vorm en druk goed aan. Laat de taartbodem circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Week de gelatine in ruim koud water.
Doe de cranberrysap, cranberry's, suiker, rasp en sap van mandarijn, kaneelstokje, steranijs en stukje gember in een pan en laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal het mengsel van het vuur, knijp de gelatine uit en roer deze erdoor. Laat afkoelen en wacht tot het iets opstijft voordat je het op de taartbodem giet.
Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Klop het eiwit met de vanillesuiker stijf, meng dan de mascarpone erdoor. Schep dit in een spuitzak en maak rozetten op de taart. Leg hierop een blaadje munt en een cranberry.

http://www.facebook.com/smullenmethanneke