NPO
NTR

Hiske Versprille, culinair journalist bij het Parool, proeft voor ons drie keer runderbouillon uit een pot. De meningen zijn nauwelijks verdeeld: luister de uitzending terug en hoor hoe voor nummer drie de meeste handen omhoog gingen aan tafel.

 

  1. Struik, krachtbouillon, ingrediënten: Water, 13 % gekookt rundvlees (biologisch) tomatenpuree, zout, rundvleesextract, rundvet, natuurlijk aroma en gebrande suiker. (NB. Gelders familiebedrijf sinds 1950, groot gemaakt onder telg Hans Struik.)
  2. Bouillon Bar, ingredïenten: water, biologische runderbotten, wortel, prei, selderij, ui, tomatenpuree, rode wijn, knoflook, peterselie, tijm, rozemarijn, zwarte peper, laurier, jeneverbessen, kruidnagel. Niet verdunnen, 4,99 per pot 530 ml (NB. Ontwikkeld door twee koks uit Amsterdam, deze zomer stonden ze op festivals, deze jongens willen ons ‘aan de bouillon’ krijgen, als drankje, bijv. als alternatief voor koffie of thee. Online in heel Europa te bestellen en verkooppunten in Amsterdam en omstreken. Geproduceerd door Kleinstesoepfabriek.
  1. Kleinstesoepfabriek, zacht en lang getrokken, ingrediënten: Water, runderdelen* (getrokken van 27% rund), runderpoulet*, wortel*, Himalayazout, ui*, BLADSELDERIJ*, peterselie*, natuurlijk aroma, peper*, piment*, rozemarijm*, tijm*. *=biologisch. (NB. Kleinstesoepfabriek is inmiddels heel bekend, hun potten staan in grote supermarkten alsook in de kleinere en ook biologische winkels.)