NPO
NTR

Vandaag proefden we sardines, tonijn en ansjovis uit blik & pot. Olie en azijnexpert Manfred Meeuwig van Meeuwig en Zn. neemt ons mee in de wereld van visconserven.

 

Vlnr. sardine, tonijn, ansjovis

 

  1. Sardines La Perle des Dieux, uit 2012 en kan bewaard worden tot 2022, elk jaar leveren twee artiesten de het design voor de blikjes (Coralie Joulin en Delphine Cossais), verkrijgbaar online via www.kwaliteitsconserven.nl
  1. Tonijn van Ortiz, Bonito del Norte, met de hengel gevangen, uno a uno. Prijs van een blikje van 250 gram ongeveer 8 euro. Oa. verkrijgbaar bij Meeuwig en Zn. Olie & Azijn.

 

  1. Ansjovis van Medusa, semiconserva, in zonnebloemolie, geproduceerd in Italië, prijs van een potje van 200 gram 7,25. Online te kopen en delicatessenzaken zoals oa Thulls' Pickles & Stock te Amsterdam.