NPO
NTR

Je bent zelf een taart

Blueberry Boy Bait

Beslag

220 gram         bloem

200 gram         suiker

2 rtheelepels    bakpoeder

1 theelepel       zout

160 gram         roomboter (kamertemperatuur)

2 dl                  melk

2                      eieren

 

Topping

200 gram         bosbessen

50 gram           suiker

1 zakje             vanillesuiker

1 theelepel       kaneel

 

Oven voorverwarmen op 175 graden

 

Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout in een ruime kom. Roer vervolgens suiker, boter, melk en de eieren door bloemmengsel.

Spatel het beslag in een rechthoekige bakvorm (ovenschaal), verspreid de bosbessen erover en nadat je de twee soorten suiker met het kaneel hebt gemengd dit ook over de bosbessen sprenkelen. Bak in de voorverwarmde oven 40 tot 50 minuten.

 

Paasgerechtjes Cees Holtkamp

Zelf advocaat maken doe je zo https://www.youtube.com/watch?v=Ij3Olv2KAks

In de uitzending maken we er een 'spiegeleitje' mee met een drupje advocaat op een lepeltje halfgesloten room

Paaseitjes zelf maken? Cees doet het voor: https://www.youtube.com/watch?v=vKGzgz9YpNI&t=1s

Paasbrood is eigenlijk kerststol maar dan even anders...

Verander sinaasappel in abrikoos en that's it...

amandelspijs:
150 gr blanke amandelen
150 gr suiker
schil van 1/4 citroen
1 ei

vulling:
600 gr rozijnen
100 gr amandelen, grof gehakt
40 gr gekonfijte abrikozen, fijngehakt
1 mespunt kardemom
1 mespunt kaneel
1 mespunt witte peper
10 gr vanillesuiker
50 gr rum, verhit

deeg:
50 gr gist
200 gr koude melk
500 gr bloem
15 gr suiker
1 ei
10 gr geraspte citroenschil
100 gr zachte roomboter
12 gr zout

roomboter om te bestrijken
poedersuiker om te strooien

Meng alle ingrediënten voor de vulling in een schaal. Laat het mengsel 1 dag afgedekt rusten.

Los de gist op in de koude melk. Meng voor het deeg bloem, gistoplossing, suiker, het ei en de citroenrasp in de keukenmachine tot een glad deeg. Kneed dan de zachte boter en het zout erdoor en kneed het geheel nog 5 minuten door.

Laat het deeg 10 minuten rusten. Kneed de vulling door het deeg en laat het 10 minuten rusten op een warme plek. Verdeel het deeg in 2 ovale bollen en laat ze weer 10 minuten rusten. Maak met een dunne rolstok in de lengte van beide bollen een gleuf.

Leg in elke gleuf een pil van 150 gram spijs en vouw het deeg dicht, zodat 2 stollen ontstaan met de amandelspijs in het midden.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de stollen op een beboterde of met bakpapier beklede bakplaat. Laat nog 30 minuten rusten op een warme plek.

bak de stollen 40 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrijk ze na het bakken royaal met boter. Laat afkoelen en strooi er poedersuiker over.

Uit De banketbakker Cees Holtkamp