NPO
NTR

Spelen met Hazelnoten - Chocolade- hazelnoot pasta

Uit: Bon Appétit

FRANÇOIS-RÉGIS GAUDRY & ZIJN VRIENDEN

Uitgeverij Fontaine

 

Een hazelnootpâte

Ingrediënten

100 g hazelnoten

60 g poedersuiker

Bereiden:

Rooster de hazelnoten op een bakplaat in de oven, laat ze niet verbranden en wrijf de vliezen eraf. Doe de noten met de suiker in een mixer en maal alles tot een stevige pâte.

 

Een zelfgemaakte gianduja

Ingrediënten:

14 g cacaoboter

50 g melkchocolade (bijvoorkeur 40% cacao)

160 g hazelnootpâte

Bereiden:

Meng de cacaoboter en melkchocolade met de hazelnootpâte. Pureer alles 5 minuten en zet de dianduja 1 uur in de koelkast.

 

Een zelfgemaakte hazelnootpasta

Ingrediënten

25 ml volle melk

50 ml water

65 g kristalsuiker

25 ml glucosesiroop

10 g honing (bij voorkeur acaciahoning)

35 g melkpoeder 0% vet

25 g pure chocolade (bij voorkeur 66% cacao)

200 g zelfgemaakte gianduja

25 ml druivenpitolie

 

Bereiden

Laat in een pan de melk met water, suiker, glucose en honing op halfhoog vuur koken. Voeg zodra er belletjes ontstaan het melkpoeder toe en breng alles al roerend aan de kook. Doe de chocola en gianduja in een kom en giet het honingmengsel erover. Roer goed en voeg de olie toe. Giet de hazelnootpasta in een goed afsluitbare pot en zet hem in de koelkast.