NPO
NTR

Geef uw reactie via een e-mail naar mangiare@ntr.nl .

 1. Ik luister altijd heel graag naar jullie (via de podcast)!
  Ik ben heel benieuwd naar het notenkruimel recept can Carola uit de laatste uitzending van 24 Maart. Waar kan ik dat vinden?
  Dank alvast!
  Groetjes van Joan uit Amsterdam

  26 maart 2017 19:13 Joan
 2. Ik ben Duitse zuurdesembroden gaan bakken, er is erg veel kennis over desembroden in Duitsland. Jammer dat Robèrt daar geen weet van heeft. Zo slaat hij Duitsland over in zijn programma, wat echt een gemiste kans is, en hij noemt Duits brood zuur wat absoluut niet zo hoeft te zijn! Er is veel kennis en keuze. Ik heb er bijvoorbeeld geleerd dat je desem kunt drogen om het op een later tijdstip weer tot leven te wekken, als je vakantie voorbij is...

  27 januari 2017 21:06 Karen Wiesenhaan
 3. Op de boerderij met 9 kinderen en zelf jaren kooklerares geweest, had mijn moeder alle competenties, kansen en mogelijkheden (en 'plichten') om elke dag lekker eten op tafel te zetten. Met het inmaken, wecken, invriezen, sap persen, etc etc van groenten en fruit was ze de hele zomer druk. En ging er een varken of kalf overstuur dan sloeg mijnvader die aan de ladder en maakte mijn moeder alle vlees gerechten zelf. En voor de rookworst, ham en spek een rookworst.
  GEWELDIG. We zijn er groot van geworden.

  Met de Kerst nog haar ananas bavarois gemaakt en gegeten.

  Een mooie tijd.

  27 januari 2017 19:57 Frits van der Schans
 4. Leuk programma, maar erger me al lange tijd aan rubriek "lekker vies". Een onbenul heeft het over "vies eten". Jullie hebben beperkte zendtijd en zou je beter kunnen besteden aan de stijgende kwaliteit in Nederlandse horeca en delicatessenzaken.

  18 november 2016 19:35 Jacques van Boxtel
 5. Wie van alle kookfanaten gaat ons helpen een kookboek voor 100 mensen uit te geven? zie http://www.geloofinjeproject.nl/campaigns/cookingforcrowds. Een groep vrijwilligers kookt wekelijks voor 100 daklozen. Bijdragen en recepten zijn hartelijk welkom! Onder de inzenders van recepten wordt maandelijks een kookboek verloot. winnaars worden hier bekend gemaakt.

  16 november 2016 15:31 mariet herle
 6. Zojuist de podcast van de uitzending van 7 oktober beluisterd. Daar in is sprake van een filmpje van de hazelnootpasta avonturen van Jannekee maar ik kan het niet vinden op deze site. Kijk ik verkeerd of moet het er nog op gezet? En ik zou ook heel graag het recept van die hazelnootpasta willen hebben, zie ik ook niet staan. Komt dat nog op de site?

  20 oktober 2016 12:12 Sabine
 7. Lieve Jonah,
  Op 23 september maakte je verschillende versies van Mac 'n Cheese o.a. uit "recepten uit New York, The Big Apple" en hoorde ik iedereen klagen dat het eindresultaat zo zoet was.
  Dat is nogal logisch als je er gezoete gecondenseerde melk voor gebruikt.
  Maar jij zou als fervent "Frankrijk-genieter" toch moeten weten dat er (zeker in in la Douce France) ook ongezoete gecondenseerde melk bestaat, o.a. van de merken Gloria en Régilait.
  Weliswaar niet in ons land te koop, maar wat dacht je van onze eigen good old gecondenseerde koffiemelk, verkrijgbaar in zowel volle als halfvolle versie?
  Ik weet zeker als je het recept daarmee had gemaakt, de Mac and Cheese héél goed te eten zou zijn geweest.
  Ik denk dat de vertaler er vanuit is gegaan dat "condensed milk" overal hetzelfde is en wij, hier in Nederland kennen alleen Friese Vlag, maar koffiemelk is òòk gecondenseerde melk.
  Het is maar een tip hoor, verder geniet ik al vanaf uitzending één van jullie heerlijke programma en heb zelfs àlle afleveringen op mijn iPod staan, die ik dan regelmatig, tijdens een slapeloos uurtje keer op keer beluister, heerlijk!
  Hopelijk mogen we nog heel lang van Mangiare genieten!
  Met vriendelijke groet,

  Ank

  11 oktober 2016 10:00 Ank
 8. Verzoek van diegenen waar ik voor kook op de vrijdag: zouden jullie jullie programma minder interessant kunnen maken opdat we eerder aan tafel kunnen???

  23 september 2016 18:23 Hugo
 9. Ik vind het jammer dat het programma wordt onderbroken door voetbal updates.

  27 mei 2016 16:16 Bas
 10. Waarom zouden mensen uit Raamsdonksveer en omstreken niet naar jullie programma luisteren? Is het programma alleen gemaakt voor randstedelingen? Wat een minachting van de luisteraar!
  Met vriendelijke groet,
  Pieter Baart

  13 mei 2016 18:44 Pieter Baart
 11. Al tenminste drie generaties lang eet onze familie Rode Star. Een overheerlijke, bloemige aardappel op kleine schaal geteeld in Het Bilt (Frl.). Ik kook de aardappelen in een snelkookpan boven het water (stomen dus eigenlijk).
  In de zomer schakel ik over op de Opperdoezer Ronde. Een echte delicatesse!

  1 april 2016 18:48 Jan Germ
 12. Dag Jonah,
  Als altijd met plezier geluisterd naar ik julie programma. Ik ken de falaffel van fava bonen uit het kookboek "de joods keuken" van Claudia Roden, het lijkt erg op recept dat jullie gebruikten.
  Heb je ervaring met verse diepgevroren tuinbonen ipv gedroogde?

  27 februari 2016 14:08 Koba
 13. Heb net via podcast jullie laatste uitzending beluisterd (Ik woon in Parijs) Ik vond het zo grappig dat Jonah het over Mimi Thorisson had, ze is van frans/chinese komaf en opgegroeid in Hong Kong en Franrijk. Ik volg haar blog (ze schrijft in het engels) en heb een haat liefde verhouding met dat over-perfecte mens. Leeft met man en 5 kinderen en 12 honden op een landgoed, is nu in verwachting van een 4e kind. Schrijft over wat ze allemaal eet en kookt en ziet eruit als een top model jaja de befaamde Franse vrouw die altijd slank blijft!!! http://mimithorisson.com
  p.s ik vind mousse au chocolat heerlijk maar geen slagroom erin hoor...

  10 februari 2016 19:10 Margaretha
 14. Arretjescake.

  In uw uitzending hoor ik over her gebruik van hard vet in het recept van arretjescake.
  Mijn moeder gebruikte altijd DIAMANT vet dat was of is ook hard vet. Zelf gebruik ik dat niet.
  Jullie hebben een fantastisch programma, ik zou er graag bij zijn, je krijgt trek in al die lekkere dingen.
  Succes met het mooie programma.
  Groet Anneke Zwartscholten.

  5 februari 2016 19:22 A. Zwartscholten-Misker
 15. Wat geniet ik toch altijd van jullie programma. Hoor vaak wat nieuws en word er vrolijk van.

  19 januari 2016 16:02 Irma van Caspel
 16. Geachte kookdames,
  zojuist pas de uitzending van gisteren kunnen beluisteren....(vrijdag 8 januari 2016, bier...)
  over bier gesproken.....dit is ook un heerlijke smaakcombinatie:
  oude kaas met eigengemaakte (klein tikje zoete) mosterd en dan un koel (niet ijskoud!) glas Westmalle Tripel erbij. Een mooi geroosterd broodje en je hebt een maaltijd (zonder groente weliswaar...).
  Heerlijk!

  vriendelijke groeten van Antonius Poelman.

  9 januari 2016 21:37 Antonius Poelman
 17. Geachte kookdames,
  zojuist pas de uitzending van gisteren kunnen beluisteren....(vrijdag 8 januari 2016, bier...)
  over bier gesproken.....dit is ook un heerlijke smaakcombinatie:
  oude kaas met eigengemaakte (klein tikje zoete) mosterd en dan un koel (niet ijskoud!) glas Westmalle Tripel erbij. Een mooi geroosterd broodje erbij en je hebt een maaltijd (zonder groente weliswaar...).
  Heerlijk!

  vriendelijke groeten van Antonius Poelman.

  9 januari 2016 21:36 Antonius Poelman
 18. Nog een punt wat ons opviel tijdens de finale (zie bericht hieronder). Het thema was feestelijk, haalbaar en betaalbaar. Van dat laatste bleef niets over: kreeft, asperges in december, kabeljauw met garnalen, dure ham en lamsvlees waren enkele ingrediënten. Sorry hoor, voor welke selecte groep is dit goedkoop eten? Niets mis met dure gerechten maar dat valt echt onder een andere categorie. Nu lijkt het of de druiven zuur zijn, integendeel. Wij koken al jaren met een heel klein budget, zelfs biologisch. Vegetarisch, af en toe afgewisseld met biologisch vlees en dat gaat prima! Goedkoop, gezond, met veel plezier en vooral erg lekker!

  12 december 2015 09:30 Evelyn Arndt
 19. Gisteren naar de uitzending van de finale van de kookwedstrijd geluisterd. Tot onze verbazing mocht de kandidaat die asperges uit Peru gebruikte hier aan meedoen. Petra tipte het gelukkig nog wel even aan en er werd door een van de juryleden (Jonah Freud dacht ik) nog gewezen op een boek over lokaal koken maar verder was het geen probleem. Eerlijk gezegd waren wij verbijsterd. Waar ik het over heb? Klik eens op deze link. Er zijn letterlijk en figuurlijk grenzen aan wat zou moeten kunnen. Ik hoop op meer protest.
  http://pala.be/nl/nieuws/bittere-asperges-uit-peru-onderbetaalde-arbeid-en-overgebruikt-water

  12 december 2015 09:05 Evelyn Arndt
 20. T.a.v. Petra Possel

  Beste mevrouw Possel,

  Ik kan niet nalaten te reageren na de uitzending waarin Jonah Freud Nigella Lawson bekritiseerde. Ik ben dol op haar, niet omdat ik zo van koken en eten houd, maar vooral omdat ik het een sympathiek mens vind en soms smakelijke tips opdoe.
  Mevrouw Freud bleef herhalen dat Nigella nooit in de pannen kijkt, maar ik begrijp niet hoe ze aan die onzin komt.
  Ik heb net een kookles opstaan, en zie haar behalve hakken, snijden en met de handen door de sla roeren, eigenlijk niets anders doen dan in de pannen kijken.
  Ze heeft Nigella Lawson nooit zien koken, of het is kinnesinne of zoiets, want het is duidelijk te zien dat ze echt zelf boven de pannen hangt, en niet met gesloten ogen.
  Dus leve Nigella Lawson's kooklessen. Jonah Freud kan een voorbeeld aan haar nemen, daar wordt ze wellicht minder zuur van.

  30 november 2015 01:17 Gerrit H.
 21. Ik luister graag naar de podcast maar ik heb gemerkt dat het meestal een paar dagen duurt voordat de uitzending online wordt gezet. Andere programma's staan er vrij vlot op (1 uur na de uitzending) maar bij Mangaire duurt het meestal een paar dagen. Zou dit verbeterd kunnen worden? Veel complimenten voor het programma zelf!!!

  28 november 2015 22:37 Bas
 22. Hoe zit het met het liedje Yankee Doodle?

  He put a feather in his hat and called it Macaroni!

  Was dit nichterig, een veer in je hoed?

  27 november 2015 19:27 Benjamin
 23. Ook al zijn E-nummers keurige Europese nummers, daarom in ieder geval voor míj niet onschuldig. Eet ik een portie met E621, lig ik de halve nacht wakker omdat mijn hart uit mijn lijf bonkt. Het onschuldiger klinkende: gistextract, wat ook in reformartikelen zit (bouillonblokjes e.d.) hebben hetzelfde effect (want is ook glutamaat). Lekker makkelijk snacken of een kant en klaarpakje is er voor mij nooit bij.

  30 oktober 2015 19:43 Ris Komen
 24. Boerenkool rauw is heel goed te verwerken en nog lekker ook! Boerenkool (hele!) ritsen en in de Magimix klein maken en dan door de HETE puree
  roeren. Puurder kan het niet!

  16 oktober 2015 18:21 anton blok
 25. Net weer genoten van het programma 🙂
  Ik zet 's avonds de kikkererwten in de week, kook ze 's ochtends 35 minuten, wikkel de pan in een theedoek en dan in m'n dekbed.
  's Avonds zijn de kikkererwten perfect voor de humus.

  20 september 2015 14:19 Tjitske Wierda
 26. Cardamom kristallen kan je kopen in de biologische winkel. Ze zijn heerlijk en behoorlijk sterk.

  Groet van Celia

  18 september 2015 18:59 Celia
 27. Beste mensen,
  In de uitzending van vandaag, 4/9, m.b.t. Conflt de canard toch wel en foutje gehoord: confit de canard is geen bijproduct van foie gras. Foie gras heeft met ganzen van doen.
  Een correctie waard?!

  4 september 2015 21:01 Jan Verkerke
 28. Kwa in de jaren 70 in de Prinsenkelder. Waar tegenwoordig Etos zit, heeft in de late jaren late jaren 70, begin 80, denk dat het Centrum heette,er gerechten uit dezeldfe keuken van D&T werden geserveerd. maar bij voorkeut discreet gehouden werd.

  4 september 2015 18:50 FRED BR0EKMAN
 29. Het diner van 24 juli 2015 lijkt me niet goedkoop.
  De meeste artikelen heeft men wel in huis, maar de zuiglam en coburgerham moet je wel kopen.
  Ik ben diverse slagers afgeweest maar geen zuiglam meer verkrijgbaar. Blijkt dus een seizoenartikelen te zijn en niet echt goedkoop te noemen volgens mijn slager.

  25 juli 2015 12:30 Arnold van Oosterhout
 30. Zag een leuk project IN DE KEUKEN VAN Jeroen Allart

  2 mei 2015 10:37 E. Cahn
 31. Was weer fijn! Leerde pas laat bieten eten omdat mijn vader ze niet luste. Ben er nu dol op! (Alleen al borsjt, werd helaas niet genoemd!)

  20 maart 2015 20:01 Bart
 32. Beste fijnproevers, "krootjes" wordt in het zeeuwsch dialect gebruikt voor de ronde rode biet.

  Een Zeeuwsch meisje

  20 maart 2015 19:39 Tania Traas
 33. Geveld door keelontsteking ging vandaag mijn weekendje weg naar Limburg niet door. Vanaf de bank toch nog een beetje via Mangiare, leuk!

  6 maart 2015 19:30 Jorieke van Leeuwen
 34. Een reactie uit Limburg...Heeft Janneke enig idee hoe het komt dat er in Limburg overal zuurvlees te krijgen is, maar dat ik bij Maasmechelen of bij de Voerstreek de grens over moet om het, volgens mij, veel lekkerdere stoofvlees te krijgen.

  6 maart 2015 19:21 Hans Kottelaar
 35. Wel eens gehoord van Philipine in Zeeuws Vlaanderen. Daar staat een standbeeld van een mossel op de markt. Mosselen eten daar is een feest. Ik heb er als jonge meid gewerkt en maak mijn mosselen op z'n Philipines. Droog op hoog vuur zetten met kervel, fijn gesneden uien en peterselie. 1ste keer opkomen, klont goeie boter erbij, schudden en opdienen. 10 minuten en eten maar. Zo simpel kan het zijn.

  6 februari 2015 19:57 Marion Timmerman
 36. Voor al die kenners hier: luister en kijke eens naar het volgende, misschien gaan uw ogen,oren en vooral uw smaakpapillen open. Ontdek hoe biologisch MacDonalds is: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4Qa6QXBxxWw

  23 oktober 2014 11:21 Vizou
 37. Elke keer als ik in Ierland ben geweest begin ik weer enthousiast om zelf sodabread te maken, maar het blijft nergens op lijken, terwijl het toch niet zo'n moeilijk recept lijkt. Ooit heeft iemand in Wales me verteld dat het aan het Ierse water ligt. Is dat echt het probleem? Of staat er een recept in het boek waar het niet fout mee kan gaan? En waarom is er geen bakker in Nederland die Soabread wil verkopen?

  17 oktober 2014 18:25 Hans Kottelaar
 38. Is er nou nog een regisseur nu de regisseur staat te koken? Vraag het me af omdat het openen van plastic, de spatels, de piepjes van de apparatuur etc hard staan, soms even hard als de stemmen, misschien wordt dat nu niet meer tijdens de uitzending opgemerkt, maar pas achteraf

  29 augustus 2014 23:10 Kin
 39. Een vraag voor Domingo Atsma. Ik heb een keer gegeten bij Yokyo en ik vond met name het geroosterde vlees ongelooflijk lekker. In jullie keuken staat een indrukwekkende barbecue zag ik, met de vorm van een enorm ei. Kan je daar iets over vertellen en hoe bepalend is die vorm voor de smaak?

  22 augustus 2014 18:45 Matthijs
 40. Zit weer met veel plezier te luisteren! Leuke aflevering! Dank!

  8 augustus 2014 18:34 Bart
 41. Fenomenale Delia, dat is pas een domestic goddess!!
  Eén van de eerste kookboeken die ik ooit kocht - in 1990, woonde toen in Londen - en het is nog steeds mijn trouwste bron voor als ik het even niet meer weet. Delia's boeuf bourguignonne is fantastisch (net als jullie programma trouwens !). Groet, Roos

  16 mei 2014 18:17 Roos ten Doesschate
 42. Beste Petra Possel.
  dank nogmaals voor fijn programma!
  nog wat gegevens: het volkomen kookboek is geen bestaande titel , wel volkomen vleesboek ,volkomen
  wildboek etc...
  Mijn vader Han Born was geen vinoloog, en heeft dat nooit beweerd, was wel groot wijnliefhebber...
  M Avenue sprak met Wina af dat indien een slechte rrestaurant ervaring er niet over geschreven werd
  een algemene zin , wel detail-krtiek.
  Restaurants die Wina zagen dineren maar geen stukkie aantroffen in Avenue wisten hoe laat het was, en schreven dan vaak woedende brieven aan Avenue.... hoezo niet kritisch in deze zin althans...
  Commercieel werken is iets anders naar mijn ssmaak....
  vele koks zijn terwcht in de watten gelegd, in een tijd dat koks nog geen sterren waren en op TTV verschenen... enfin er valt nog heel veel meer te vertellen , en misverstanden recht te zetten , ik mocht jaren lang, tientallen restaurants met haar bezoeken, en wat was dat leuk en vol levensvreugde, waarvan acte, dank met lieve groet Ruurd Born

  18 april 2014 19:13 ruurd born
 43. wel meer dan vijfendertig jaar geleden werd ik getrakteerd op een biefstuk in een café op de hoek van de Vijzelstraal. Die biefstuk was eenvoudig klaar gemaakt met gebakken uien en twee boterhammen.Ik denk dat ik toen misschien één keertje een biefstuk had gegeten waarvan mij niets is bij gebleven, maar deze was verrukkelijk.
  Daarna nooit meer zo'n lekkere biefstuk gegeten tot!!! Een paar keer veel geld uitgeven voor een dure biefstuk maar ik vond ze nooit dat wat ik toen in dat café had gegeten en onderhand bestond dat café ook niet meer. Toen de rel een tijdje geleden uitbraak over de paardenbiefstuk ging er langzaam bij mij een lampje branden. Ik kocht een paardenbiefstuk in de Kinkerstraat. Ik bakte de biefstuk nota bene in gewone olie en met uien.
  Het was verrukkelijk. En laten de mensen er maar niet aan beginnen dan blijft zo'n lekker biefstukje super goedkoop. Hartelijke Groet,
  E.Cahn

  18 april 2014 10:28 E. Cahn
 44. Nu leesbaar:
  Terrine de Campagne uit Mastering the Art of French Cooking is een FANTASTISCH recept. Bekleden met plakken buikspek. En inderdaad binden met panade, 4 el. cognac voor de lekker, en niet te zuinig doen met zout. Koop een vleesmolen, vleesthermometer en trek er een middag voor uit. Gewoon bakken in cakevorm, in de oven in een paar cm. water en alles komt goed. Absolute aanrader. Op vers brood met veel boter en met rode Bourgogne waan je je in Frankrijk.

  7 maart 2014 19:36 Geen Naam
 45. Terrine de Campagne uit Mastering the Art of French Cooking is een FANTASTISCH recept. Bekleden met plakken buikspek. En inderdaad binden met panade en 4 el. cognag. Koop een vleesmolen, vleesthermometer en trek er een middag voor uit, kan in cakevorm, in de oven in een paar cm. water en alles komt goed. Absolute aanrader. Op vers brood met rode Bourgogne waan je je in Frankrijk.

  7 maart 2014 19:32 Geen Naam
 46. recept met kastanjemeel van een Italiaanse gids, Necci:
  kastanjebloem zeven (150gr is voldoende)
  zout toevoegen (flinke snuf)
  water tot het een homogeen flensjesbloem is
  vullen met een mengsel van ricotta gemengd met citroensap en honing en oprollen

  3 januari 2014 19:56 Marianne Storm
 47. beste Petra , over tarwe:ceze is de afgelopen 100 jaar verprutst met het veredelings proces vandaar liever niet.en over gist , gist is bezig tussen 35 en 40 graden , daarboven gaat gist stuk deeg bakken gebeurt bij +-200 graden dus... , matses behoeft geen gist. groet Marcus

  3 januari 2014 19:38 Marcus Logische Voeding
 48. De voedselzandloper wetenschappelijk? Praat eens met Martijn Katan! Wat is er voor wetenschappelijks aan het vermijden van brood omdat je al jaren "het gevoel" hebt dat je daar moe van wordt en dat de wetenschap in de komende tien jaar misschien ontdekt waardoor dat komt...

  3 januari 2014 19:37 Huisson
 49. natuurlijke zoetstof Sukrin lijkt op suiker

  3 januari 2014 19:37 Marianne Hoogendoorn
 50. Ik volg het dieet sinds enkele maanden; ik heb een koemelk-eiwit allergie en maakt een granen- (haver/spelt en/of gierst)pap met water; voor het zoeten gebruik ik fruitdiksap. Ik hou van stevig biologisch brood in alle varianten. Volgens mij zit de winst vooral in het beleg. Ik ben/was een liefhebber van een uitgebreid ontbijt met lekker brood, maar ook met vooral lekkere biojam en -honing. Ik merk dat ik veel minder neiging heb om te snoepen door de dag heen en heb ook veel minder honger en "lekkere trek". Ben stabiel (al enkele maanden) 6 kg afgevallen. Eet nu brood "op zijn frans", nl. droog bij het avondeten.

  3 januari 2014 19:32 Gerda
 51. Van al die diëten waarin voedingsstoffen worden weggelaten worden alleen de auteurs van de boeken wijzer.

  3 januari 2014 19:11 J.Ouderkerk
 52. Wat een ongebraden gans ben ik, dat ik nu pas jullie program 'ontdek'!
  Heeeeeerlijk! 9 uitzendingen achter elkaar geluisterd en verheug me op de rest! Wat goed dat het 2-wekelijks is nu.
  Heel veel complimenten voor alles: inhoud & presentatie
  alle hartelijks, Adeline

  3 januari 2014 01:10 Adeline
 53. Het bietjesravioli recept lijkt me een heerlijk recept van Jonathan Karpathios maar de ingrediënten en bereidingswijze van de haver/vlierbloesem dressing ontbreken bij het recept op de site... Kunnen jullie dat nog aanvullen?

  5 november 2013 09:24 Ilse Verstijnen
 54. In herfstig Frankrijk zit ik live naar jullie te luisteren (met een glas Régnié erbij) klinkt heerlijk allemaal en ik wil Jonathan graag van harte feliciteren met zijn nominatie voor kookboek van het jaar, ben er heel blij mee dat de groenten vertegenwoordigd zijn. Mari
  En Bart de Ruiter stuurt Petra Possel een kus

  1 november 2013 19:37 mari maris
 55. Beste mevrouw Possel,

  U hebt een geweldig programma en bent een geweldige presentator. Dat meen ik! Nog geweldiger zou u zijn als u de klemtoon bij de uitspraak van 'saté' op de tweede lettergreep zou leggen en niet op de eerste.

  In de hoop u van dienst te mogen zijn geweest,
  met vriendelijke groet,

  Marcel van Blijenburgh.

  6 september 2013 18:50 marcel van blijenburgh
 56. CLAUDIA RODEN gaarne in de top 3 van Italiaanse kookboeken.
  Groet,
  Maarten

  9 augustus 2013 18:16 maarten esselink
 57. Mijn lief had voor onze vakantie zijn I-phone volgeladen met podcast van jullie geweldige programma. Alle afleveringen beluisterd onderweg naar Geneve en terug. Heerlijk! Zaterdag zijn we gelijk naar de Kookboekenwinkel getogen en vanavond heb ik mijn visite getracteerd op de heerlijke torta di mama van Gino. Kortom, jullie hebben er een fan bij!

  28 juli 2013 21:52 Loes de Ruiter
 58. Mangold is géén snijbiet, het zijn zilverstelen.
  Beide "vergeten groenten" koop ik bij de biologische groenteboer op de markt.
  Groeten van Hedy

  12 juli 2013 19:09 Hedy
 59. Mangold is niet Paksoy (komt uit het oosten) maar snijdbiet

  12 juli 2013 18:22 Birgit Flüg
 60. We zitten te genieten van jullie uitzending over Duitsland. We hebben zojuist een heerlijke hartige taart achter de kiezen, de wijn nog in het glas en luisteren met plezier naar jullie items, met vele herinneringen die wij zelf aan de Duitse keuken en kook- en eetcultuur hebben....

  12 juli 2013 18:21 Mariette en Hans
 61. Lieve mensen van radio mangiare. Wat heb ik toch weer heerlijk genoten van jullie uitzending over Frankrijk. Mijn mondhoeken gaan omhoog en het water loopt in mijn mond van de macarons. Chris mag vaker met Pauline op stap wat mij betreft!
  Ga zo door en het liefst wat vaker een uitzending. Kan ik die trouwens een bij komen wonen?
  Simone

  24 juni 2013 15:50 Simone Snaterse
 62. Mooi programma over Frankrijk, de macarons en de Coq au vin! Maar..in mijn Bocuse , vertaald , 5e druk 1991, staat wel degelijk dat er 24 uur gemarineerd moet worden. U deed dacht ik Bocuse te kort door te vermelden dat geen van de recepten spreekt over de langdurige marinade!
  Maar desondanks veel dank voor uw genoeglijke programma, Harry Abels

  16 juni 2013 15:34 harry abels
 63. Niet vergeten, benzine tanken bij de Auchan in Lille. Super goedkoop!

  14 juni 2013 18:49 Bram
 64. Het gebruik van een inzet stoommandje in een pan om groente, aardappel en vlees / vis tesamen te garen in verschillend tijdsbestek heeft vele voordelen:
  1. goedkoop in energie
  2. geen vet nodig
  3. 1 pan in gebruik dus weinig afwas....
  4. blijft smakelijk in eigen geur

  Interessant programma: heb laatst het soep-boek gekocht n.a.v. uw programma.

  19 april 2013 18:51 Margriet Hiehle
 65. wat een ongelofelijk fijn programma is dit. alle mogelijke podcasts heb ik inmiddels geluisterd.
  Kwaliteit zit m volgens mij in de presentatie, onderdelen en de algehele zelfspot. tof. En Paulien Cornelisse kan die niet in een soort vast vegetarisch hoekje? Tot slot; wanneer komt dit op televisie? graag wel in dezelfde samenstelling dan. geheide zondagmiddag hit!

  1 maart 2013 15:39 harro
 66. Leuke & lekkere uittzending! De adressen van bakkers die lekkere Gemberbolussen verkopen zouden op de website worden gezet. Is dat al ergens te vinden!

  26 januari 2013 11:24 Geert Jansen
 67. Mijn reactie hieronder was iz snel afkoelen van dikke soep om zuur worden te voorkomen.

  25 januari 2013 20:00 Claartje
 68. Mijn oma leerde ons een pan soep op twee pollepels te zetten voor de buitendeur. De tocht komt zo onder de pan door. Maar de tip van de rvs lepel zal ik onthouden!

  25 januari 2013 19:58 Claartje
 69. Mangiare: de Joodse keuken.
  Had 2 schatten van vriendinnen, nichten van elkaar, die zeer orthodox waren opgevoed, maar zelf als jonge meiden hiervan enige afstand hadden genomen. Zo waren zij dol op paling. mdat aaseters niet kosjer zijn, bellen zij elkaar als ze weer een pondje paling hadden met de mededeling: Ik heb weer witte zalm!

  28 december 2012 19:43 Fredi Tydeman
 70. Brooddrank is een goede vervanging van wijn in de kaasfondue!

  5 oktober 2012 18:22 Simon
 71. Ah!!!! Onze TOP-proevers zijn er weer !!!!
  Jammer, wéér het verkeerde potje gekozen..
  Viva Nutella !! En de Aldi, de Lidl enzovoort...

  7 september 2012 18:44 Noesje
 72. Potverdorie, 3 maanden geen mangiare! Grrrr!!

  5 juni 2012 15:50 Maria de Moel
 73. Geep! De onbekende vis uit Zeeland. Een lekkernij, maar ik hoor er niets over!

  18 mei 2012 18:54 Robert
 74. Hallo,
  Misschien een beetje mosterd na de maaltijd.
  Mosterd is niet duur!
  Groet,
  Bram

  20 april 2012 18:31 Bram Wondergem
 75. ik heb een vraag: in vrijwel alle cakerecepten staan gelijke delen bloem, suiker boter, en eieren. Ik vind dan te zoet. Kun je ook minder suiker gebruiken, of mislukt dan de cake?

  24 februari 2012 20:04 jacqueline van der poel
 76. Leuk programma,pas ontdekt maar nu al verslaafd!
  Site bij favorieten,voor de recepten.Kunnen jullie het niet vaker uitzenden?Veel beter dan TV.
  Ga zo door!!

  28 januari 2012 11:33 Anja
 77. Bijzonder leuk radio-programma, wat van mij ook graag wekelijks mag. Vooral ook door de passie van de gasten. Al kan ik er vaak niet veel mee - als vegetarier - is het toch smullen.

  27 januari 2012 20:04 John
 78. Een tijdje terug was er een interview met een vrouw die sprak over het eten die je sterk deed herinneren aan wat je vroeger vaak te eten kreeg en (toen) als lekkernij beschouwde. Ze had daar een hele mooie term voor. Wie weet nog hoe ze dat noemde?

  30 december 2011 20:58 Jan
 79. Ik wil graag meer Mangiare! 1 x in de maand, daar red ik het niet mee.
  En graag ook een keer Lisette Kreischer uitnodigen, de niet-stoffige vegan specialist!
  Hartelijke groet,
  Arne

  15 december 2011 20:55 Arne
 80. Sinds een jaar eet ik geen vlees. Ik zou het waarderen als jullie een uitzending kunnen maken over koken van hoofd gerechten zonder vlees kaas of eieren. Anders gezegd niet te moeilijke groente gerechten. 1 recept ui de dikke vegetarier,1 uit Vegetarisch nieuwe stijl van Nicola Graimes en 1 uit... Ben benieuwd

  13 december 2011 17:02 Jacqueline
 81. Beste,

  Zit net in de auto te luisteren naar de gehaktbal en het schetst mij de verbazing dat zoiets typisch nederlands niet algemeen bekend is.

  Hierbij mijn recept:

  500 gram rundergehakt
  Verstegen gehakt kruiden
  5 beschuiten
  2 eieren
  Pieterselie
  Koffieroom
  Zeer fijn gesneden ui

  Alle ingredienten biologisch!

  Goed kneden en bakken in een combinatie van boter en blueband!

  Zo simpel en zo basic!

  Met vriendelijke groeten,

  Micha Meuwessen

  3 december 2011 11:03 Redactie
 82. De Gehaktbal.

  Men neme voor 6 Ballen, 6 ons gehakt half om half.
  Hierdoor twee eitjes en beschuit paneermeel, en zout,
  dit goed mengen totdat het mengsel stevig wordt.
  Voor iedere bal die men draait de handen nat maken, zodat een gladde bal ontstaat.
  Aanbraden daarna 20 minuten stoven, regelmatig de Ballen draaien.

  Het kan niet mis gaan, de grootse Balgehakt kan dit.

  Groeten Jan.

  3 december 2011 11:02 Redactie
 83. Hoorde vanavond dat jullie het Jammer vinden dat er geen Hartige Banketletters zijn .
  Als u deze besteld bij de banketbakkers dan maken zij deze voor u .
  Niet op 5 december bestellen maar een paar dagen eerder .
  Dan worden ze special voor u gemaakt in de Letter van A….tot….Z.

  Henk.w.Timmerman
  Banketbakkerij Timmerman te Groningen

  3 december 2011 11:01 Redactie
 84. Wat een geweldig leuk programma !

  2 december 2011 19:51 Arjan de Rooy
 85. O, Morellen uit de Betuwe! Wat zou ik die graag willen hebben om morellenjam mee te maken.
  Dat amandelachtige smaakje, (ik kook de pitten mee in een los zakje) vind ik dus heerlijk. Waar kan ik morellen, echte morellen kopen? Wat is de naam van die kweker?

  Mijn dank

  We aten vanavond het vrijdagse eten:
  Friet/bief.
  Voorgebakken friet van de Coop (Markant)in hard vet gebakken.
  De biefstuk was een entrecote van de Groene Weg slager in Nijmegen, die vandaag feest vierde omdat zijn winkel voor de derde maal op rij de beste 'Groene Weg' slagerij van het jaar was geworden.
  Het was een voortreffelijke maaltijd.

  Met vriendelijke groet,

  Agnes Kersten

  2 december 2011 19:48 Agnes Kersten
 86. De gehaktbal: volgens mij maakt het niet zoveel uit beschuit of geweekt brood. Iets langer kneden wel ,dat zorgt ervoor dat het gehakt wat plakkeriger wordt en zo blijven de ballen heel. Natuurlijk moeten ze sudderen in lekkere lobbige sjuu of saus anders wordt het nog niks. Gehakt wordt gemaakt van stoofvlees volgens mij, niet van snelklaar vlees...

  2 december 2011 19:44 H. de Ruiter
 87. gebruik al jaren recept van Florine Boucher:"op les" zijn super gehaktballen met geweldige smaak en vallen niet uiteen. Recept stond ooit in de NRC.

  2 december 2011 19:38 Thea Roodhuyzen
 88. In een engels kookprogramma werden frieten gesneden, gedroogd en vervolgens kort gekookt. Terugggekoeld en 8 uur later op 180-190 graden gefrituurd. Iemand bekend of dat beter is?

  2 december 2011 19:26 paul
 89. Hallo Mangiare,
  Hebben jullie ook tips voor een recept met Sinterklaas of met kerstmis?
  Groetjes, Iris

  2 december 2011 19:09 Iris Wolf
 90. Waarom maar 1 keer in de maand op vrijdag ..........
  Volgens ons is er een grote schare fans die het geweldig zouden vinden als de frequentie zou worden opgevoerd!
  Kortom onze leus. : ELKE VRIJDAG MANGIARE !!!!

  4 november 2011 20:05 De Ruiter & Talsma
 91. Ha! Prachtig. Heb een jaar of drie geleden de venusschelpen al een keer vervangen door kokkels en vond het zelf ook veel lekkerder (en zoveel goedkoper ook!) Begreep alleen niet waarom niemand anders dat deed. Dat is nu mooi opgelost! Heerlijk: Pasta Kokkele... (Hoe heten die dingen in het Italiaans!

  Verder: dank! Leuk programma!

  4 november 2011 20:02 Bart
 92. oeps, de kleine Hollandse garnalen natuurlijk!
  Lon en Kees

  4 november 2011 19:31 Kees de Groot
 93. vanuit Frankrijk luisterend via internet:
  150 gram gepeld uit 500 gram ongepeld,
  dus 900 gram uit 3 kilo
  dus met 3,5 kilo ongepeld heb je ongeveer een kilo gepelde garnalen.
  Leuk programma met een wijntje en stokbrood erbij!
  Lon en Kees

  4 november 2011 19:29 Kees de Groot
 94. Jammer dat negatieve reacties meteen verwijderd worden. Blijkbaar mag je dit programma alleen maar ophemelen...

  18 oktober 2011 13:38 Peter
 95. Zelden heb ik mensen zo hautain en zo elitair horen praten. En wat bleek? Bij het eerste het beste kaasje bleek mevriouw de zuivelkenner het al mis te hebben. Gooi er maar een paar mooie interessante termen in, (het ruikt naar hooi, naar de stal......, ja ja.....)en je telt helemaal mee. Het zijn net z.g. wijnkenners, die hebben daar ook een handje van.
  O ja, gisteren nog een lekker stuk camembert gegeten uit de super, heeeeerlijk!

  8 oktober 2011 13:03 Peter Roemer
 96. Fijne uitzending 7-10-1011! Mangiare, wat een verademing tussen het (meestal) zinloos gezever van Kunststof. Omhoog die frequentie. Niet een maal in de vier weken maar elke week. Is meteen het probleem van Kunststof opgelost! 😉

  8 oktober 2011 01:58 Djeek
 97. Heerlijk kogelbiefstuk of stukje van de rib op kamer temperatuur laten komen zout en peper er op en dan in roomboter snel aan bakken en steeds voelen of hij nog zacht is hij moet wel warm zijn van binnen maar absoluut rood.
  Ëën keer in de 3 weken zeker een heel groot stuk biefstuk

  7 oktober 2011 18:32 Marlies
 98. Beste redactie van Mangiare, allereerst complimenten voor jullie uitstekende, informatieve en humorvolle programma! Super! Hartelijk dank!
  Ik vroeg mij af of het mogelijk is om aandacht te besteden aan de walnoot: ik heb in mijn volkstuin een boom staan en elke herfst heb ik weer vuilniszakken vol noten. Het valt me op dat er niet zo heel veel recepten zijn (als bijv voor amandelen).

  Verder zou ik het ook zeer op prijs stellen als jullie een keer in het algemeen aandacht willen besteden aan 'de vruchten van zelf tuinieren'. Ook in mijn omgeving zie ik dat mensen nu zitten met 20 pompoenen, 800 appels, 2000 noten, 600 frambozen, een paar weken terug: 8 eieren per dag, en nu nog maar 2; etc etc.
  Op een gegeven moment heb je genoeg appelmoes in de vriezer en heeft iedereen in je omgeving een pompoen...
  Ik weet: minder zaaien; jam maken, invriezen... maar wat met die eieren?
  En: misschien zijn er tegenwoordig wel geheel nieuwe conserveringsmethoden?
  Hoor graag! met vriendelijke groet,
  Marian Z

  26 september 2011 16:42 Marian Z
 99. Koningin Juliana, de moeder van Beatrix, verzamelde steeds paddenstoelen in de tuin van Paleis Soestdijk en gaf haar mandje dan aan de kok van het paleis. "Maak er een lekker gerecht van," zei ze er dan bij. De kok vertrouwde dat niet 'misschien zitten er wel giftige paddenstoelen tussen.' Er is toen een grondig onderzoek gedaan in de tuin van Soestdijk. om te bepalen of er ook giftige rassen tussen zaten. Bleek niet het geval.... (geen fictie, echt verhaal)

  9 september 2011 18:50 Herman Spinhof
 100. Geweldig lekker radio programma. Bijna alle uitzendingen terug geluisterd en genoten. Mag ik nog een portie?

  30 augustus 2011 15:10 Casper Broeren
 101. hallo hallo,
  leuke onderwerpen, maar hou het een beetje neutraal voor de luisteraar, je hoort het als je stiekem zit te eten, je voelt dat de presentatie dat niet op focus is, het wordt te hebberig als je zo graag dat eten wilt hebben dat pas na 50 minuten klaar is. Vast heel moeilijk, maar focus op presentatie graag! Niet op hoe kan ik zo stil mogelik zo snel mogelijk ondertussen wat wegwerken, bedankt!

  16 juli 2011 10:03 ieghw
 102. Beste mensen,
  Leuk als een presentatrice een eigen mening heeft.
  Dat geeft peper aan een eetprogramma.
  Jammer als het echt om antieke vooroordelen gaat.
  Wat de presentatrice allemaal te berde bracht over biologisch-dynamische druiventeelt was werkelijk een set rare vooroordelen.
  Je komt dat meer tegen: ergens niets van weten en er dus maar vooroordelen tegen aan gooien.
  Mijn advies aan de presentatric": in de zomen even je hoofd leegmaken en je vervolgens even inlezen of in laten praten over waarom biologisch-dynamisch biologisch plus is. Als je daar behoefte aan hebt geef ik je graag een paar tips.
  Met vriendelijke groet,
  Jan Opdam

  15 juli 2011 20:15 Jan Opdam
 103. Terug van vakantie, jullie programma beluisterd, het was weer een genoegen!

  Naar aanleiding van de kapotte keukenmachine: kijk eens naar een Thermomix, kost een godsvermogen, maar is meer dan geweldig, ook qua vermogen ( Jonnie de Boer heeft er een paar staan). Misschien kunnen jullie er eens aandacht aan besteden?

  Wat betreft de legumaises, recepten a.u.b.!!

  Groet, Tjitske

  27 juni 2011 07:54 Tjitske
 104. ik heb een vraag over eieren in de supermarkt. Ik heb eens gehoord dat je altijd moet kijken naar het nummer dat op het ei staat. Als het begint met een 0 heeft de kip een goed leven gehad. Hoe hoger het nummer hoe slechter. Klopt dit? Ik koop dus altijd eieren die beginnen met 0-
  Groetjes, Lisette

  22 april 2011 18:45 Lisette
 105. Leuk zeg, jullie programma. Ontdek het bij toeval. Dacht Kunststof op te zetten, maar ontdekte in dezelfde stijl een programma geheel gewijd aan eten, en zelfs eieren vandaag. Ga zo door!

  22 april 2011 18:43 Ari S.
 106. Als er naar een markt wordt verwezen zet er dan even bij welke. In welke staat. Bv Amsterdam heeft er altijd wel ergens een.
  Zoeken is geen beginnen aan.
  Dank, Westzaan, Heman Rijst

  7 maart 2011 14:42 Herman Rijst
 107. Fijn programma! Vind het wel jammer soms dat superinteressante gesprekken/gasten/discussies worden onderbroken omdat het volgende onderwerp immers ook aan bod moet komen.. Een langere uitzending zou leuker zijn ? 🙂
  Nouja, het programma heeft in ieder geval meer diepgang dan een tv programma ooit zou kunnen hebben.

  28 februari 2011 09:40 huub
 108. Kan iemand ook iets zeggen over de filosofische implicatie van het feit dat bij worst het dier in zijn darm wordt gestopt? Het lijkt op een soort binnenste buiten keren. Wat zegt dat over dit heerlijks?

  25 februari 2011 19:47 Henk Willems
 109. Wat een heerlijk programma, ik probeer altijd te luisteren.

  Nu ga ik even dwars door jullie heerlijke worsten heen; ik ben dol op de Kolbasz.
  Mijn vraag ik gebruik bij goulash maar ook voor de boerenkoolstamppot RUNDVET, hier in Zeeland kan ik dat nergens meer vers kopen, moet ik hiervoor naar het slachthuis graag advies, we doen lekker vet vanavond.
  Groetjes van een kookfanaat aan allen maar speciaal aan Johannes.
  Petra.

  25 februari 2011 19:44 petra
 110. Een live webcam lijkt me een fantastisch idee!!

  28 januari 2011 19:39 Tjitske
 111. Bij toeval op jullie programma gestuit, jullie hebben er een fan bij!
  Mayonaise maak ik al 35 jaar zo, direct in het potje, staafmixer eruit, deksel erop, klaar. Het was het eerste wat ik mijn kinderen leerde in de keuken,
  groet, Tjitske

  31 december 2010 20:03 Tjitske
 112. Ik wil graag reageren op de huzarensalade.
  Ik heb samen met mijn moeder in cafe restaurant de Engel in Wijk bij Duurstede in de jaren 60 en 70 ook nog 80Duurstede misschien wel duizenden huzarensalades klaargemaakt.Het was het voorgerecht op bruiloften en parijen
  Met de Pinksteren en de bloesemweekends stonde de schalen met de substantie klaar in de kelder. Het recept was nog van een oude kokkin.
  Heel veel snijwerk en het was een kunst om de substantie een beetje los van elkaar te houden.Soepvlees, aardappel,appel augurkjes, uitjes mosterd,mayonaise,worteltjes en erwtjes. Traditioneel opgemaakt met sla, sardientje, (gevuld) eitje, waaiertje augurk, uitje en tomaat. Ik maak het nog precies zo en in Wijk kun je in de Peperstraat bij Koffiehuis de Mazijk nog zo`n onvervalste huzarensalade bestellen. Naar het oude recept van de Engel.
  Groeten Ineke Fraza

  31 december 2010 19:35 ineke fraza
 113. Luisterde naar het programma, onderwijl lekker prutsend aan een kerstknutsel. Eten en proeven op de radio gaat prima, misschien wel beter dan op tv. De fantasie wordt meer geprikkeld.
  Gezellige commentaren ook!

  Nog een cappuccino-opschuimtip: een gewone garde snel tussen je handen heen en weer bewegen in de hete melk.

  3 december 2010 22:30 Tineke
 114. Het lijkt maar een kleinigheidje (hoewel voor hem waarschijnlijk niet), maar Bill Granger is een Ozzi, geen Kiwi. Van hier uit gezien misschien hetzelfde, maar ik zou de afstand tussen de twee landen niet graag moeten zwemmen.

  Hoewel er inderdaad veel meer te doen is met pompoen, maar een van mijn favoriete soepen maak ik met flessen-pompoen, pastinaak, zoet-zure appel en een scheut cider (of calvados). Als extra serveer ik het in de kom met (uit)gebakken spek en oesterzwammen, room en verkruimelde shropshire blue kaas (ja, ja, zo krijg je keistenen nog lekker), sinds enige tijd vergezeld van zuurdesembrood van Desem en Zo * (daarvoor met warm, eigengebakken brood uit zo'n machine). Menigeen heeft door deze soep haar/zijn ideeën over pompoen bijgesteld.
  * Bakker Edwin Klaasen, de man achter Desem en Zo, is beslist de moeite waard om eens voor het programma uit te nodigen (nee, ik ken hem niet persoonlijk, eet alleen zijn brood, letterlijk)

  3 december 2010 20:25 Paul
 115. Beste mevrouw van der Wal,

  Volgens Chris werd dit kleinood oorspronkelijk gebruikt als garnalenschepje. Let wel, het object is niet verbogen, dit is de staat waarin men hem koopt. Je kunt je voorstellen dat je er makkelijk garnalen mee uit een pan bouillon kunt scheppen, zo je dat zou willen. Vanwege de zeefvormige bodem van schepje laat het zich zeer goed door warme melk heen en weer halen (eventueel in een elliptische beweging), waardoor men die zeer schuimig kan kloppen. Een aan een kookwinkel verbonden luisteraar mailde ons overigens dat hij dit schepje al jaren als capuccino-klopper verkoopt.

  Vriendelijke groet,

  Redactie Mangiare

  6 december 2010 19:19 Redactie
 116. Ik snap het kloppertje van Chris helaas niet. Is het een zeefje waarvan het handvat verbogen is en dat door de melk op en neer bewogen wordt?

  3 december 2010 19:55 Els van der Wal
 117. Mijn favoriete combinatie met pompoen: pastinaak!

  3 december 2010 19:53 Maaike
 118. Heerlijk programma, net voor het eerst geluisterd, ooit weleens een proefuitzending geluisterd, vanaf nu podcast abonnee !

  Dank Leo

  3 december 2010 19:51 leo zandvliet
 119. Hier in Spanje is pompoen voor de varkens. Pompoen in varken, dat zou Sylvia Witteman moeten aanspreken.

  Dat wij er pompoensoep van maken, vindt de Spanjaard volslagen krankzinnig.

  We hebben hier pompoenpitten leren eten. Hoe groter de pompoen, hoe dikker de pitten. Wel goed schoonspoelen en drogen. Erg lekker.

  In de oven is pompoen in stukjes, met grof zout, rozemarijn en flink wat olijfolie ook best te pruimen. Soms.

  3 december 2010 19:36 Astrid Nitrauw
 120. Heerlijk programma met interessante afwisselende onderwerpen; ik heb alle programma's terugbeluisterd op mijn Ipod, nadat ik toevallig op jullie programma op radio 1 was gestoten. Ik verheug me al op de uitzending van december.

  14 november 2010 12:53 John Peeters
 121. hola,

  van wolde reageerde op gordon ramsay ergens een jaar geleden :

  "bij ons is het best stil tijdens het werk :
  wij dansen door de keuken, ik schrijf onze choreografie, het is visueel..."

  (de koks worden geselekteerd op voetbalkwaliteiten en dat is iedere dag te zien op plein 92 in maastricht)

  sindsdien zie ik alleen nog choreografien :
  ik werk als poetshulp : ik dans door het huis, ik schrijf choreografieen voor poetser met stofzuiger en ik voer ze zelf uit.

  ik zie ook steeds meer lelijke lichamen en onbenullige bewegingen : er mag meer gedansd worden.

  de dans van de lippen is tragisch :een hoop gelul.
  tenzij ze goed kussen.

  de dans van de tong mogen jullie bedenken.

  groeten uit maastricht.

  5 november 2010 19:34 frans hermans
 122. Mijn opmerking: de liefde voor het product, het gerecht is ondergeschikt gemaakt aan de wedstrijd. De BRT heeft een kookprogramma waar goed koken centraal staat, ook met Chefs. Een ander format, ok, maar een verademing. In de Noordelijke landen moeten we er weer een wedstrijd van maken.

  5 november 2010 19:23 Lucas Goossens
 123. Ik vind dit programma echt "mooie radio." Jullie gebruiken het medium op een origineel en fantasierijk manier.

  9 oktober 2010 00:25 Judith D
 124. heb Lonny onlangs nog bij Giel op 3 FM gezien, maar vlgns mij kookte hij toen wel uit een pakkie !
  Wat de jullie vanavond brouwen is heel wat smakelijker, lijkt me. De prikandel jagung moet je wel wat losser (groffer korrels) houden; houdt maar bij de oude methode.

  8 oktober 2010 17:56 jaap van erkel
 125. is er / komt er ook een podcast?

  8 oktober 2010 17:42 martien
 126. wat een lekker program ! klinkt heel bijzonder !
  Had ik nooit achter / in de kaas geproefd.
  Zal morgen eens op de hilversumse markt gaan proeven.

  8 oktober 2010 17:42 jaap van erkel
 127. Genoten van jullie programma en kijk uit naar de volgende uitzending!
  Een tip voor Lucas...Initium Navarra is een heel behoorlijke rode biologische wijn.

  15 september 2010 12:23 Judith Vargiu
 128. Erg leuk programma. Ik ben benieuwd naar welke biologische wijnen 10/9 geproefd zijn. mvrgr

  12 september 2010 09:36 Gert Klein
 129. Beste redactie, komt er nog een feed voor iTunes? Dat zou ik geweldig vinden, aangezien ik niet in de gelegenheid ben om op vrijdagavond te luisteren.

  10 september 2010 22:18 Ruben
 130. Goedeavond

  Ik hoorde in de uitzending iemand zeggen dat er geen regels zijn voor biologische wijn. Dat klopt niet. SKAL (geeft in NL het EKO-keurmerk uit) heeft gewoon openbare regels voor wijn. SKAL controleert dat ook.
  Zie: http://www.skal.nl/Portals/0/Nederlands/PDF/Skal-R22.pdf.

  Groet, Remy

  10 september 2010 17:55 Remy
 131. Mijn brede ervaring mijn biologische wijn is dat de witte wijnen een vergelijking met de traditionalisten kunnen doorstaan, maar bij rode wijn heb ik nog geen goede biologische variant kunnen ontdekken.
  How come?
  Lucas

  10 september 2010 17:40 Lucas Goossens
 132. Ik heb een vraag. Wat is biologische wijn? Want volgens mij worden wel koper en zwafel gebruikt tijdens het proces. Is dat dan wel zo biologisch? En ze mogen nu kunst matige gistcellen toevoegen, word het hierdoor gewoon een marketing tool om het biologsch te noemen? En word een biolosche boer ook gecontroleerd of ze wel echt zo werken als ze zeggen? Zo ja hoevaak en hoe zie die concroles er uit. En zo nee wie gerangeerd mij dat het biologisch is? (wat dat ook mag zijn). En hoe is het met de flora en fauna in de wijngaarden?
  Graag een antwoord. Met

  10 september 2010 17:19 Joost Rupert