Dit is het recept dat hoort bij de reportage van Chris Bajema over het dieet uit het boek Luxe Geheimen waarmee hij vorig jaar kilo's afviel:
Benodigdheden:
10 muntblaadjes
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel grove mosterd
1 teen knoflook
12 kipfilethaasjes (600 gram)
2 eetlepels olijfmayonaise
1 eetlepel magere yoghurt
1 theelepel mosterd
5 muntblaadjes, gesnipperd
1 paar druppels citroensap
3 druppels worcestersaus
peper, zout
1 struik pakso2 dl kippenbouillon
Kip
Snijd de munt fijn. Roer hem met de olijfolie, mosterd en uitgeperste knoflook door elkaar. Snijd de kip in reepjes. Schep de marinade door de kipreepjes en laat ze een half uur marineren. Bak de stukjes kip bruin.
Muntsaus
Roer alle ingrediënten door elkaar en lepel wat van de saus over de gebakken kipreepjed
Paksoi
Snijd de witte hoofdnerf uit de bladeren. Leg de bladeren in een diep bord. Giet hier wat bouillon over. En leg daar de kipreepjes als een mikado bovenop.