In deze aflevering van Mangiare!: Linda Roodenburg over haar virtuele Foodmuseum, een Nederlands restaurant in New York, Jonah Freud kookt Antilliaans feestgerecht en het proefpanel test rijst.
Bij gebrek aan fondsen voor een gebouw begon Linda Roodenburg haar Foodmuseum gewoon online: http://www.foodmuseum.nl/#nl . Op dit moment staat daar de tentoonstelling “De schaap ligt op de keukentafel” waarin kinderen vertellen wat ze eten thuis.
Het proefpanel buigt zich over rijst, wat valt er te zeggen over smaak en textuur van in Nederland verkrijgbare soorten? En welke soort past het beste bij welk gerecht?
Verslaggever Chris Bajema is in New York en brengt een bezoek aan het Nederlandse restaurant Vandaag. Hoe smaakt de bitterbal in Manhattan?
Kookboekenfanaat Jonah Freud maakt zoals altijd een gerecht volgens drie verschillende recepten. Deze maand is dat het Antilliaanse feestgerecht keshi yena, gevulde kaas. De recepten staan op onze website, kook met Jonah mee!
Mangiare! Het lekkerste programma op de radio. Presentatie: Petra Possel.