Pandan rijst - ( is gewone witte rijst die gekookt is met de heldergroene, aromatische bladeren van de Pandan )
!. Pandan Rijst eigenmerk AH (bij supermarkt) 1,55 per 400 gram (15 minuten zachtjes koken, afgieten niet nodig, nagaren ook niet)
2. Pandan Rijst EKO keurmerk Joannesmolen (bij delicatessenzaak) 2,29 per 350 gram (15 minuten koken, afgieten niet nodig, nagaren ook niet)
3. Pandan Thai Rice (uit de Chinese toko) Merk Golden Diamond, 2,29 per kilo (half uur koken, even laten staan)
1. Niet gaar! Hard stukje in het midden, beter niet teveel over zeggen...
2. Beter, wel teveel klont, iets te vochtig. Lijkt op sushi-rijst. Blijft een beetje een laagje in je mond, lijkt me een 'oude' rijst, zelfs beetje muffig.
3. Ziet er veel beter uit, droge korrel, mooie glans. Korrelig, plakt goed, dit is een kommetje rijst zoals mijn moeder het op tafel had kunnen zetten.
(wat blijkt: nr 3 is de rijst die Nam Kee al 5 jaar serveert in de restaurants! Dit is geen doorgestoken kaart!)