NPO
NTR

Kipcocktail met aspergepunten - Wina Born

uit: Het volkomen Kip, Wild en Gevogelteboek

Het volkomen kip, wild en gevogelte boek

Het volkomen kip, wild en gevogelte boek

Ingrediƫnten:

1 blikje aspergepunten

1 sinaasappel

2 eetlepels mayonaise

2 eetlepels zure room

enkele druppels citroensap

1 eetlepel sinaasappelsap

1 theelepel paprikapoeder

1 eetlepel gehakte peterselie

 

Laat de aspergepunten goed uitlekken. Snijd de kip in dobbelsteentjes. Pel de sinaasappel, verwijder zorgvuldig alle witte vliesjes, snijd de sinaasappel in plakken en vervolgens elke plak in vieren. Roer een saus van mayonaise, zure room, citroensap, sinaasappelsap, paprikapoeder en een gedeelte van de peterselie.

Houd vier mooie stukjes sinaasappel apart en schep voorzichtig door kip, asperges en saus.

Verdeel de cocktail over 4 glazen, leg er bovenop telkens een stukje sinaasappel, stuif daarop wat paprikapoeder en leg er een krans van peterselie omheen.

Geef hierbij vers geroosterd brood en boter.