NPO
NTR

Caesar Salad van Patricia Wells

Dressing

1 ei

1/4 cup vers geperst citroensap

3 grote, vochtige, knoflooktenen, geschild, gehalveerd, groene kern verwijderd, en gehakt

4 ansjovis filets, uitgelekt

6 druppels worcestershire sauce

1/2 cup milde plantaardige olie, zoals druivenzaad of safloer

1/4 cup vers geraspte Parmezaanse kaas

fijn zeezout

vers gemalen zwarte peper

Doe ei, citroensap, knoflook, ansjovis en worcestershire in de blender of keukenmachine. Maal fijn. Terwijl de machine aanstaat er langzaam de olie bijvoegen, totdat het mengsel een emulsie is geworden. De dressing moet dunner zijn dan mayonaise. Roer de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper en dien onmiddellijk op.

Polenta croutons

1 1/2 cup halfvolle melk

1/4 theelepel vers geraspte nootmuskaat

1/2 cup snelkokende polenta

1/2 cup vers geraspte Parmezaanse kaas

Benodigdheden:

8 inch vierkant bakblik

Bakplaat anti-aanbak of een bakplaat met een siliconen mat erop

  1. Bekleed het bakblik met folie om de polenta makkelijker te kunnen verwijderen.
  2. Spoel een sauspan met water en laat een beetje water aan de pan hangen. (Dit voorkomt dat de melk tegen de pan aan plakt). Voeg de melk en de nootmuskaat toe en breng op een hoog vuur aan de kook. (Let goed op, want melk kookt snel over). Breng het vuur terug naar medium en voeg de polenta toe in een gelijkmatige stroom, roer constant met een houten lepel. Kook, al roerend, totdat de polenta dik is geworden en de zijkant van de pan loslaat, ongeveer 1 minuut.
  3. Verwijder de pan van het vuur. Roer de kaas erdoor, meng zorgvuldig. Giet de polenta in de beklede bakvorm, maak de bovenkant glad met een spatel. Dek af en zet koel weg totdat het stevig is, ongeveer 2 uur.
  4. Ongeveer 20 minuten voor het bakken van de croutons, een rooster in het midden van de oven plaatsen. Verwarm de over voor op 375 F.
  5. Haal de polenta uit de koelkast en stort het op een snijplank en verwijder het folie. Snijd in dobblestenen van 1/2 inch. Leg de dobbelstenen op de bakplaat en bak totdat de croutons goudbruin zijn, ongeveer 30 minuten. Haal het rooster uit de oven en laat de croutons afkoelen.

Noot: de croutons moeten worden gegeten dezelfde dag als dat ze zijn gebakken, want ze worden snel zacht.

Caesar salad

6 little gem slakropjes of 1 krop romaine sla

1 grote, vochtige teen knoflook, geschild, gehalveerd, groene kern verwijderd

Caesar salad dressing

1/2 cup vers geraspte Parmezaanse kaas

3/4 cup Polenta croutons of Parmezaan croutons

2 gepocheerde kippenborsten, over de lengte gesneden in dunne repen (optioneel)

  1. was de sla, scheur de blaadjes in kleine stukjes, laat goed afkoelen in koelkast
  2. TegenĀ  de tijd van het opdienen de binnenkant van een grote slakom inwrijven met de halve knoflooktenen. Gooi de knoflook weg. Schik de gekoelde sla in de kom. Doe er genoeg dressing bij om alle blaadjes gelijkmatig te bedekken met dressing. Voeg de kaas, de croutons en de kip, als u die gebruikt, toe. Schep om met net genoeg dressing om alles licht en gelijkmatig te bedekken. Schik op de borden en serveer.

Uit: Salad as a meal