NPO
NTR
Recept Meatloaf van Julietta Poventud
1 pond rundergehakt
1 pond half om half gehakt
1 pond kalfsgehakt
2 dl melk
4 sneetjes boeren witbrood (zonder korst in blokjes)
150 gram geraspte pecorino Romano
2 knoflookteentjes (uitgeperst)
1 ui (fijngesneden)
2 eieren
30 gram gedroogde oregano
1 bosje peterselie (grof gehakt)
versgemalen zwarte peper en fijne zeezout
Saus
1 blik Italiaanse pruimtomaten in stukjes
1 klein blikje tomatenpuree
2 stengels bleekselderij (hak in kleine stukjes)
2 wortels (hak in kleine stukjes)
Oven voorverwarmen op 175 graden C.
Meatloaf
Meng de drie soorten gehakt door mekaar. Week het brood in de melk, knijp het uit en voeg aan het gehaktmengsel toe. Voeg daar pecorino, knoflook, ui, eieren, oregano en gehakte peterselie bij en meng alles goed door mekaar. Op smaak brengen met peper en zout.
Smeer een grote braadslee met olijfolie in en leg daar het gehaktmengsel op en vorm het tot een brood.
Saus
Meng blik tomaten met een klein blikje tomatenpuree, voeg daar 200 ml warm water bij en giet dit over gehaktbrood. Bleekselderij en wortel er overheen strooien. Bak de meatloaf in een voorverwarmde oven gedurende anderhalf uur (steek een breinaald in het brood en als die warm is dan is het klaar) en als de meatloaf droog dreigt te worden tijdens het bakken, afdekken met aluminiumfolie.
Haal vervolgens de meatloaf uit de oven en laat enigszins afkoelen. Snij in plakken en schenk wat saus erover en mangiare! (soms roer ik een bakje ricotta door het mengsel, ook heel lekker).
HEERLIJK OP BROOD DE VOLGENDE DAG!!