Recept Meatloaf van Julietta Poventud1 pond rundergehakt1 pond half om half gehakt1 pond kalfsgehakt2 dl melk4 sneetjes boeren witbrood (zonder korst in blokjes)150 gram geraspte pecorino Romano2 knoflookteentjes (uitgeperst)1 ui (fijngesneden)2 eieren30 gram gedroogde oregano1 bosje peterselie (grof gehakt)versgemalen zwarte peper en fijne zeezoutSaus1 blik Italiaanse pruimtomaten in stukjes1 klein blikje tomatenpuree2 stengels bleekselderij (hak in kleine stukjes)2 wortels (hak in kleine stukjes)Oven voorverwarmen op 175 graden C.MeatloafMeng de drie soorten gehakt door mekaar. Week het brood in de melk, knijp het uit en voeg aan het gehaktmengsel toe. Voeg daar pecorino, knoflook, ui, eieren, oregano en gehakte peterselie bij en meng alles goed door mekaar. Op smaak brengen met peper en zout.Smeer een grote braadslee met olijfolie in en leg daar het gehaktmengsel op en vorm het tot een brood.SausMeng blik tomaten met een klein blikje tomatenpuree, voeg daar 200 ml warm water bij en giet dit over gehaktbrood. Bleekselderij en wortel er overheen strooien. Bak de meatloaf in een voorverwarmde oven gedurende anderhalf uur (steek een breinaald in het brood en als die warm is dan is het klaar) en als de meatloaf droog dreigt te worden tijdens het bakken, afdekken met aluminiumfolie.Haal vervolgens de meatloaf uit de oven en laat enigszins afkoelen. Snij in plakken en schenk wat saus erover en mangiare! (soms roer ik een bakje ricotta door het mengsel, ook heel lekker).HEERLIJK OP BROOD DE VOLGENDE DAG!!
© 2024 NTR