In de uitzending van vrijdag 19 januari 2018 vertelde Yolanda van der Jagt over een Griekse dip die ze had gemaakt, bij deze haar recept:
Griekse Ktipiti
Spread of broodbeleg, 10 minuten (25 minuten oventijd) 4 personen
1 paprika
2 eetlepels extra vierge olijfolie
4 el munt fijngehakt
100 gram Griekse yoghurt (10% vet)
½ eetlepel paprikapoeder
100 gram (Dodoni) fetakaas verbrokkeld
½ tl pul biber (geroosterde Turkse pepervlokken)
& ovenschaaltje
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de paprika rondom in met een dun laagje olie. Leg in een ovenschaal en rooster in het midden van de oven de paprika in circa 25 minuten goudbruin. Haal de schaal uit de oven en laat afkoelen zodat je de schil makkelijk kunt verwerken.
2 Maak de paprika schoon met een mesje, verwijder de zaadjes (spoel niet af onder de kraan) snijd de paprika in kleine blokjes.
3 Roer in een kom de paprika, 1 eetlepel olie, munt, yoghurt, paprika en fetakaas door elkaar. Breng op smaak met pul biber. Heerlijk op geroosterd brood of als onderdeel van een salade bij de lunch.
Recept: Yolanda van der Jagt