Thaise currypasta uit een pakje of potje.
We testen er drie met Soesja Dun Hu van Toko Dun Yong en om goed te vergelijken kiezen we drie rode currypasta’s, allemaal geproduceerd in Thailand en hebben we ze alledrie op dezelfde manier aangevuld met
- wat kip en groenten en natuurlijk kokosmelk.
- Geserveerd met pandan rijst
I Red Curry Paste van Aroy-D (Knoflook, limoengras, ui, zout, kaffir lime, korianderzaad, komijnpoeder) (Aziatische groothandel) 400 gram 2,40 euro
II Thaise Rode Curry Pasta van Fair Trade original (rijstolie, sjalot, knoflook, citroengras, laos, zout, kaffir lime, komijn, pepereuro 64% van de ingredienten is verhandeld in overeenstemming met de Fairtrade voorwaarden ( ‘gewone’ supermarkt) 70 gram 1,35
III Red Curry Paste van Nittaya, authentic Thai ( gedroogde spaanse peper, knoflook, citroengras, rode uit, zout, laos, kaffir limoen schil, garnalenpasta) (toko) 50 gram 1,10
NB. Luister in de uitzending terug hoe Soesja de currypasta's beoordeelde en de laatste van Nittaya er als lekkerste uitkwam.