Winterwortelwondertaart met witte chocolade icing
Ingrediënten kom 1:
125 g appelmoes
120 g ongezoete amandelmelk
1 tl puur vanille-extract
100 g dadelstroop
110 g (olijf)olie
1 citroen, het sap en het raspsel
Ingrediënten kom 2:
100 g volkoren (spelt)meel
100 g havermout
200 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
1 tl baking soda
3 tl koekkruiden
1 tl zout
Overige ingrediënten:
200 g geraspte pastinaak
100 g goodies die je lekker vindt, bijvoorbeeld walnoten, amandelen en cranberries
Icing:
(Vegan) witte chocolade
1 el kokosvet
Snufje zout
Geroosterde amandelschaafsel
Doe alle ingrediënten voor kom 1 bij elkaar en mix 1 minuut. Doe alle ingrediënten voor kom 2 bij elkaar en roer goed door elkaar, zeven hoeft niet hoor, kost veel tijd en heeft weinig effect. Doe de inhoud van de twee kommen bij elkaar en mix goed door elkaar tot 1 egaal deeg. Proef of het lekker smaakt, dat kan gerust want er zitten geen vieze dierlijke dingen in, feest!
Vul een ingevette cakevorm met het deeg en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
Voor de icing: smelt de chocolade met het kokosvet en het snufje zout au bain marie. Laat het mengsel een beetje afkoelen tot het iets dikker is geworden. Als het mengsel te dun is blijft het er namelijk niet mooi op liggen. Smeer de bovenkant van de afgekoelde cake in met de icing en sprenkel de geroosterde amandeltjes.