Bara met Chutney van Soenil Bahadoer uit zijn kookboek Spicy Chef
3 tenen knoflook, gehakt
1 TL kruiden masala
2 TL gist
100 gram gemalen oerdie (verkrijgbaar bij de Aziatische winkel)
1/2 madame Jeannette, fijngehakt
300 g zelfrijzend bakmeel
1 TL komijnzaad, gebrand en fijngemalen
30 g tafelblad, fijngesneden (verkrijgbaar bij de Aziatische winkel)
snuf zout
olie, om te frituren
Vermeng alle ingrediënten, behalve de olie, met 260 milliliter water en kneed het geheel tot een zacht en luchtig deeg. Laat het deeg 2 uur rijzen onder een vochtige theedoek. Vorms als het deeg goed gerezen is met vochtige handen ronde balletjes van het deeg. Druk deze plat en druk vervolgens een gat in het midden. Laat een laag olie warm worden in een diepe pan. Bak de bara in de inmiddels heet geworden olie aan beide zijden in enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met aardappelchutney of andere chutney.