ZALM- OF TONIJNTARTAAR
Uit: Koolhydraatarme bijbel van Janneke Vreugdenhil
Zalm of tonijn, that’s the question. Ik geloof dat ik deze tartaar met allebei even lekker vind. Vandaar dat ik die keuze gewoon aan jou overlaat, ha! Het recept is be- doeld als voorgerecht voor 4 personen, maar ik serveer deze hoeveelheid ook weleens als hoofdgerecht voor 2.
4 PERSONEN 20 MINUTEN
- INGREDIËNTEN
- 400 g zalm- of tonijnfilet
(Je eet dan dus een dubbele portie.) ·
2 el ragfijn gesneden rode ui
1 Snijd de zalm- of tonijnfilet in kleine blokjes.
1 el ragfijn gesneden · gemberwortel
- 2 el Japanse sojasaus
sap van 1-2 limoenen
- 1 tl geroosterde-sesamolie · 1⁄2 tl wasabi (of iets meer,
2 Meng de ui, gember, sojasaus, het sap van een · halve limoen, de sesamolie en de wasabi door de
vis. Proef en maak de tartaar verder op smaak met
peper. Je kunt naar smaak ook nog wat extra limoen-
sap of wasabi toevoegen.
3 Halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak het met een vork tot een grove puree. Maak de avocado op smaak met limoensap en zout.
4 Maak met behulp van een serveerring 4 mooie tartaartjes op 4 borden. Schep eerst een laagje geprakte avocado in de ring en daarbovenop een laag zalm- of tonijntartaar.
5 Garneer de tartaar met sesamzaad en bieslook.
naar smaak)
- 2 avocado’s
- 1 tl sesamzaad, geroosterd
1 el fijngesneden bieslook zout en peper
- BENODIGDHEDEN serveerring
First Plate Inzending Varkenshaasje
Het Recept
Varkensshaasje met citroengras
Ingrediënten
500 gr Varkenshaasje
Marinade
3 knoflookteentjes, uitgeperst
2 el kleingesneden vers citroengras
4 el kleingesneden koriander
1 el bruine suiker
½ tl gemalen koriander
¼ tl witte peper
2 el sojasaus
2 el vissaus
2 el sesamolie
56 ml koud water
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor de marinade
2. Snij het vlees in dunne reepjes en laat minstens 20 minuten marineren
3. Verwarm pan op middelmatig heet vuur
4. Voeg olie toe en bak/ rooster vlees circa 1-2 min aan weerszijden of tot ze rosé zijn.
Aldus de bron “Tapas - Tapas voor elke gelegenheid” (Rebo Productions) wordt het varkenshaasje aan spiesjes geregen en geserveerd met zoete chilisaus, maar wij bereiden het meer als roerbak.