Bietensmoor
Ingrediënten (ik doe maar een slag voor 2 personen)
- 750 gram (rauwe) bieten
- 2 flinke uien
- gerookt spek, 2 ons? of meer
- laurierblad
- flink wat tijm of hysop (kleine lepel)
- boter
- zout, peper
- water
Bereidingswijze
Ik gebruik zelf altijd een grote wijde koekenpan, maar dat is me om het even.
Snijd de uien in ringen en laat deze zachtjes in de boter zacht worden. Voeg de spek toe en bak die even iets hoger mee.
Voeg de in plakken of stukken bieten toe, evenals de laurier, tijm (of hysop), eventueel nog wat zout.
Voeg eventueel wat water toe en laat alles zachtjes gaar smoren (pus/ minus 30 minuten), met deksel op de pan. Zorg dat het niet aanbakt. Draai er op laatst peper uit de molen over en eet deze bietenprut met bruine ronde rijst.
Marijke, Amsterdam