Recept bij Je Bent Zelf Een Taart
Het Recept voor Boterkoek
Nodig:
- 250 gram suiker
- 6 eigeel (63-73 gram per ei)
- 1 eetlepel Grand Marnier
- 250 zachte, gezoute echte boter
- 400 g bloem, theelepel zout (ca. 10 gram)
- geraspte citroenschil (1 citroen)
- 1 eigeel
- zakje vanille suiker
Suiker en eigeel door elkaar roeren todat de massa hel geel is. Grand Marnier toevoegen en daardoor roeren.
Boter in blokjes snijden en samen met de bloem en ciroen schil, eerst met een mixer, daarna met hand tot een glad deeg kneden. Het deeg een half of een uur in de koelkast zetten. Dit doe je vooral zodat het deeg iets vaster wordt.
Deeg met de hand in een met boter besmeerde springvorm verdelen; goed aandrukken en het oppervalkte glad strijken. Oppervlakte met eigeel bestrijken. Met een vork zachtjes ringen trekken (zie afbeelding).
Vanille suiker over het oppervakte verdelen.
Bakken: Ca. 25 minuten op de onderste richel van de op 180°C voorverwarmde oven. Niet langer !
Het succes van de taart hangt af van de vochtigheid. Zodra je hem te lang in de oven hebt, wordt hij droog.
Serveren: Taart af laten koelen en in slanke puntjes snijden. Houdbaarheid: In folie is de taart minstens een week goed te houden.