Recept van Hans Heiloo voor zelfgemaakte crackers
Crackers
DEEL 1 zetsel
5gr Verse gist of 1,5gr gedroogd gist
50gr Desem (optioneel)
32gr Honing
195gr Melk
DEEL 2 deeg
195 gr Spelt volkoren meel
195 gr Spelt bloem
8 gr Zout
100gr Water 16-20C
40 gr Olie
DEEL3 vulling
75 gr lijnzaad
75 gr sesamzaad
40 gr maanzaad
Stap 1 Weeg alle grondstoffen af
Stap 2 Verwarm de melk van deel 1 (zetsel)naar een temperatuur van ongeveer 30C
Stap 3 los de desem, gist en honing hier in op en laat 25 tot 30minuten op kamertemperatuur rijzen
Stap 4 doe de bloem, meel, zout van deel 2 in een mengkom. Voeg het water, olie en het gerezen zetsel(deel1) en meng ongeveer 6min langzaam en kneed 2-3min. Iets sneller
Stap 5 voeg deel 3(vulling) toe en meng tot alles goed verdeeld is.
Stap 6 laat het deeg 60min rijzen
Stap 7 verdeel het deeg in vier stukken
Stap 8 rol een stuk deeg uit in een recht hoekige vorm van 2mm dik.
Stap 9 snij nu de crackers in gewenste vorm
Stap 10 bak de crackers af in een hete lucht oven van 165C 12 tot 15min. Tot dat ze licht gaan kleuren. Zijn ze nog niet helemaal krokant dan na laten drogen op in een lauwe oven op 85C
© 2024 NTR