NPO
NTR

De biologische, rode wijnen in Mangiare!, proefpanel o.l.v. wijnschrijver Nicolaas Klei (Supermarktwijngids) in volgorde van mwah tot lekker/goed:

Stellarorganics, biologisch/organisch geteelde druiven, Fairtrade, zonder zwavel, de Shiraz uit 2009, Zuid-Afrika. Veel tannines, dus beetje stroef. Teveel poeha, niet bijzonder genoeg voor die prijs. 6,98 euro. Op diverse plekken te koop, zoals de Natuurwinkel

- De biologische wijn uit de nieuwe serie van de Albert Heijn: Zuid-Afrikaanse Cabaret sauvignon 2010, 3,99 euro. Lekker, niets bijzonders maar drinkt gemakkelijk, prima voor die prijs. Maar de Chileense uit deze serie is lekkerder.

- Natuvin Bio, Vin de Pays du Gard, soepel en geurig 2008 (liter) € 6,49, de huiswijn van de Natuurwinkel/Natudis. Soepel en geurig, inderdaad gul met vrolijk rood fruit en zomerse geuren – en dan niet in het genre langzaam rijdende file tijdens hittegolf, maar een bouquetje idyllisch platteland. Niet heel verfijnd, maar puur en zuiver. In al zijn eenvoud een plezier.

- Chateau de Nages, Costieres de Nimes, Frankrijk, 2008. Niet met het officiële biostempel, maar wel degelijk biologisch. Vol, lekker, stevig, beetje koelen anders krijg je wel een klap alcohol op de tong. Te koop voor 9,95 euro bij Grapedistrict in een paar grote steden in Nederland.

Geheimtip van Nicolaas Klei: Petit Chapoton rouge, Vin de Pays de Vaucluse 2009. Waren alle wijnen maar zo: vol vrolijk jeugdig vol rood fruit en zomerzaligheid, de eenvoud zelve, maar alles klopt, alles zit op z'n plaats, rijp fruit, frisse zuren, spannend bitter en beet". Te koop voor 8,- euro geïmporteerd door de Vier Heemskinderen, verkrijgbaar o.a. bij Wijnhandel Koninginneweg in Amsterdam