NPO
NTR
22 september 2010

In de keuken van Mangiare! ontvangt Petra Possel  twee liefhebbers van het culinaire Midden-Oosten. Merijn Tol en Nadia Zerouali leverden onlangs deel twee af van hun kookboekenserie Arabia, getiteld Bismilla Arabia. Ze vertellen over hun reis die hen voerde van Algerije tot Turkije en ze nemen hun gerechten mee naar de keukentafel. Dat wordt proeven en genieten, insha'alla.

Het proefpanel wordt deze maand voorgezeten door dé autoriteit op het gebied van kaas in Nederland, Betty Koster. Zij bestiert al jaren een kaaszaak van naam en faam en levert aan de beste chefs. In opdracht van Mangiare! proeft zij verschillende Hollandse kazen.

Verslaggever Chris Bajema begeeft zich in de culinaire woestijn van Las Vegas waar elk zichzelf respecterend toprestaurant uit New York of Los Angeles een filiaal heeft. Maar, zijn er ook Nederlanders te vinden?

En natuurlijk staat onze eigen kookboekenfanaat Jonah Freud achter de pannen en test zij verschillende recepten van Indische maiskoekjes. Benieuwd naar het resultaat? Stem af op de keuken van Mangiare!

Mangiare! - het culinaire magazine, live op Radio 1 van 19.00-20.00, voorlopig één vrijdag in de maand, presentatie: Petra Possel

Terugluisteren? Klik na de uitzending op deze link: Mangiare 8 oktober 2010

 1. Hoi Petra, wat een leuke uitzending was het vanavond. Echt genoten. Ik was ook lekker aan t koken (geen karbonaadje... ^_^) en heb onder het eten nog lekker met een greins op m'n gezicht gezeten.

  Groetjes

  Lex

  8 oktober 2010 21:49 Lex
 2. Leuk! Om tijdens het koken (waar ik erg van hou) te luisteren naar een kookprogramma. Erg gezellig maar ook nieuwe dingen gehoord. Had het nog nooit gehoord, een aanwinst in mijn beleving.

  8 oktober 2010 19:04 Anita
 3. Hallo Petra,
  wat een leuk programma is dit!
  ik krijg meteen zin om nieuwe dingen te maken en (weer) een kookboek te kopen! het boek: Bismilla arabia klinkt erg smeuig en vernieuwend. kunnen jullie om te beginnen niet het recept van bulgur op de site zetten waar net over gesproken is? ik was te laat om t goed te horen en op te schrijven: wat ik opving klonk heerlijk! dan ga ik het direct uitproberen. Er staat nu wel scones op maar daar gaat na jullie verhaal mijn kook zin niet direct naar uit. veel succes met dit programma en ik ben nu al een fan! met zuid europese kook groeten, christine

  8 oktober 2010 17:46 christine
 4. Ik luister op dit moment naar de uitzending.

  Ik heb een vraag:
  Ik ben vegetariër. Zijn er vegetariërs in de Arabische wereld? Bestaat er een rijke vegetarische cultuur? Staan er ook vegetarische gerechten in Bismilla Arabia?

  Ik houd trouwens helemaal niet van kaas. Vooral de geur vind ik niet lekker. (Inderdaad: zweetsokken van een 16-jarige puber.)

  Veel succes met de uitzending.

  8 oktober 2010 17:37 Jos Tiel Groenestege