NPO
NTR

Nederlandse jong belegen kaas, beoordeeld door het proefpanel o.l.v. kaaskoningin Betty Koster van l’Amuse:

De eerste kaas die geproefd werd kwam van Janmaat uit Woerden en haalden we op de boerenmarkt op het Haarlemmerplein in Amsterdam: “Je proeft wel dat het een boerenkaas is. Niet heel lekker, te droog. Nogal stug zuivel”

Daarna kwam de jong belegen Goudse kaas gekocht bij Albert Heijn: “Bijna roze, het is duidelijk fabriekskaas met een heel oninteressant karakter, het smaakt plastic, nee, niet lekker”.

Tenslotte boog het panel zich over de jong belegen kaas van Koopman, boer in De Weere (Noord-Holland) die het hele proces van kaasmaken zelf doet en vriendelijk is voor koe en omgeving. We kochten hem bij Erik's delicatessen op het Beukenplein in Amsterdam: “Kaas met karakter, hier hou ik van. Je voelt aan de structuur al de smedigheid, de smeuiïgheid”.