NPO
NTR
1 november 2010

Aan de tafel van Mangiare! ontvangt Petra Possel deze maand Tom Kellerhuis, die een aantal jaren geleden besloot het roer om te gooien en zijn vak als cultuurchef bij HP/De Tijd opgaf om zich te laten omscholen tot kok. Hij liep stage bij diverse toprestaurants en rondde zijn opleiding aan het ROC af. Dit najaar kookte hij zich bij de laatste 12 van het programma Master Chef op RTL 5.

In het Proefpanel  buigt Johannes van Dam zich voor ons over het Nederlandse patisserie product bij uitstek, de kroket.  De favoriet in sportkantine, bedrijfsrestaurant en snackbar kent vele verschijningsvormen. Ons proefpanel weet alles over kroketten en dus ook over hoe ze behoren te smaken.

Verslaggever Chris Bajema gaat lunchen met schrijfster Jessica Durlacher. Zij woont in de omgeving van Hollywood, waar bijna iedereen bezig lijkt te zijn met een of ander dieet. Wat is haar eigen verhouding met voedsel?

In de keuken van Mangiare! staat als altijd kookboekenfanaat Jonah Freud. Uit verschillende boeken maakt zij het oer-Hollandse gerecht Vijfschaft.

Schuif aan bij de tafel van Mangiare! Deze maand kunt u die uitnodiging zeer letterlijk nemen want we hebben ruimte voor publiek. Geef u op door een mailtje te sturen naar mangiare@ntr.nl , en kom het lekkerste radioprogramma van Nederland zelf proeven! Mangiare! wordt uitgezonden vanuit de Desmet Studio's in Amsterdam.

Mangiare! – het culinaire magazine, live op Radio 1 van 19.00-20.00, voorlopig één vrijdag in de maand, presentatie: Petra Possel

Terugluisteren? Klik op de button Uitzending gemist op deze site.

  1. Wij doen appel ipv aardappel, een lekkere salade erbij en smullen maar !!!!

    5 november 2010 19:47 Cora Bakker