NPO
NTR
30 november 2010

Aan tafel bij Mangiare! ontvangt Petra Possel deze keer Sylvia Witteman, die vertelt over haar nieuwe kookboek waarin zij ook een beginselverklaring afgeeft. De succesvolle columniste en eetschrijfster is sinds enkele maanden terug in Nederland, waar ze opnieuw moet inburgeren na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten.

Verslaggever Chris Bajema ontmoet Nigella Lawson en schotelt de Britse kookdiva Hollandse lekkernijen voor. Zal zij net zo in vervoering raken van een fijne haring als, pak 'm beet haar slut-red raspberries in chardonnay jelly?

Het proefpanel wordt bemand door patissier Hans Heiloo van Unlimited Delicious. Ter voorbereiding op het heerlijk avondje gaan we speculaas proeven, waarbij we alvast kunnen verklappen dat het om de inhoud gaat! 

Kookboekenfanaat Jonah Freud staat als altijd achter de pannen, ze maakt pompoensoep volgens drie verschillende recepten. Wilt u weten welk recept het hoogst wordt gewaardeerd?

Luister naar Mangiare! - het lekkerste programma op de radio.

Mangiare! – het culinaire magazine, live op Radio 1 van 19.00-20.00, voorlopig één vrijdag in de maand, presentatie: Petra Possel

 1. Beste redactie,

  Pas op de podcast kan ik echt genieten van jullie programma. Normaal gesproken ga ik vrijdagavond juist niet naar de radio luisteren, dus toen ik ontdekte dat jullie ook als podcast te beluisteren zijn: helemaal geweldig!En ontspannend. Leuk voor weetjes: net zo leuk als het soms is om kookboeken te lezen in bed. Waarom is dat eigenlijk leuk?Is ook een gesprek waard!

  9 december 2010 19:34 ellen
 2. Dag meneer van de Vorst,

  Chris had het met Nigella over het halvemaan-vormige mes dat, toepasselijk, een 'Mezzaluna' heet (want dat is Italiaans voor 'halve maan'). Een handig mes om bijvoorbeeld kruiden mee fijn te snijden.

  Redactie Mangiare.

  6 december 2010 19:02 Redactie
 3. Tijdens mijn ritje van St.Oedenrode naar Helmond hoorde ik de ontmoeting tussen Chris Bajema en Nigella Lawson,de laatstgenoemde had het over een bepaald soort (italiaans)mesje wat makkelijk zou zijn als je niet zo goed kon "choppen'.
  Weten jullie de naam hiervan en ook v/h cappucinokloppertje van Chris?

  BVD,

  CJ van de Vorst

  5 december 2010 15:22 Cor van de Vorst
 4. Wat een leuk programma! Voor het eerst gehoord en ben meteen gaan kijken op jullie site voor de recepten.

  Verfrissend!

  GA zo door! Het is weer eens wat anders

  3 december 2010 21:45 pluis
 5. Heb weer heerlijk genoten van je programma. het uurtje rijden in de auto van Nijmegen naar Bussum wordt zo bijna een feest. Dank je wel!

  3 december 2010 20:04 peter van vliet
 6. Leuk programma! Kunnen jullie zeggen waar Nigella te zien is in Nederland?
  of is ze al weer vertrokken? Wij zijn grooooote fans.
  Groetjes Fam. van Dijkhuizen, Den Haag

  3 december 2010 19:51 nelleke van dijkhuizen
 7. Dit is vast een heel leuk programma voor de liefhebbers. Maar ik wil om zeven uur 's avonds gewoon naar Radio Kunststof luisteren en niet naar een ander programma. Misschien ben ik de eerste die dit meldt, misschien hebben ook anderen het al gemeld maar ik weet vrijwel zeker dat er vele trouwe fans van Radio Kunststof teleurgesteld zijn of zelfs van slag.

  3 december 2010 19:17 Leonardo