NPO
NTR

Proefpanel 3 december 2010: Gevulde Speuclaas

Olv. Hans Heiloo, chef-patissier van UnlimitedDelicious. “ Bij gevulde speculaas gaat het om het spijs, goeie amandelen, hoog in eiwitgehalte…6 weken rijpen zorgt voor een mooi stijf spijs…”

De opening was voor de gevulde speculaas van De Bijenkorf “ Koek is een beetje droog, spijs wel ok…Het is niet vies…”

Vervolgens proefde het panel de gevulde speculaas van de Hema: “Is denk ik al in augustus gebakken. Valt helemaal uit elkaar. Er is gebruik gemaakt van amandelessence. Spijs is niet helemaal gaar.”

De derde van Huize Van Wely: “ Ziet er goed uit. Deze is OK. De spijs is wat grover, dat is lekkerder dan zo heel fijn. Van de drie is deze derde de beste…

1. Bijenkorf, gevulde speculaas a 3,50 per stuk

2. De Hema, gevulde speculaas a 0,85 per stuk

3. Patisserie Van Wely, 6,50 per stuk