NPO
NTR

Aan de tafel van Mangiare ontvangen wij deze maand (olijf-)olie baron, foodstylist en culinair schrijver Manfred Meeuwig. Hij vond een oud Frans schriftje uit de 19e eeuw met authentieke recepten en besloot er een kookboek van te maken: Recettes pour bien vivre.

Chef Wil Demandt van het Amsterdamse restaurant Bordewijk zit deze maand ons proefpanel voor. We gaan terug naar de basis en testen echt, eerlijk ambachtelijk brood.

Verslaggever Chris Bajema volgde een dieet volgens de nieuwe leer ‘Luxe Geheimen’ en ging lunchen met de bedenkers van zijn dieet.

En zoals altijd maakt kookboekenfanaat Jonah Freud één gerecht volgens drie verschillende recepten. Deze maand is dat Indiase Butter Chicken. De recepten staan op de site zodat u met Jonah mee kan koken.

Luister naar de radio en proef de keuken van Mangiare! Het lekkerste programma op de radio.

Presentatie: Petra Possel.

 1. Dame & Heren ,

  Uw programma afgelopen vrijdag vond ik zeer leuk.Een van Uw gasten vertelde dat aardappeltjes gebakken in ganzenvet zo fantastisch smaken.Kunt U mij dat receptuur doorgeven met o.a. ook welke aardappels het meest geschikt zijn.
  Bedankt.
  Wim van Es

  29 januari 2011 14:50 wim van es
 2. Genoten van programma, wil alles (boeken, recepten en restaurants)uitproberen.

  28 januari 2011 20:20 Jan
 3. Als diëtist luister ik met stijgende verbazing naar de door Chris Bajema verzamelde onzin uit de mond van de 'afvalexpert'. Als er negatieve Kcaloriën bestonden, tja, dan zou er geen overgewicht zijn. Er zijn veel soorten broodjes aap!

  28 januari 2011 19:55 Marij Baggen
 4. Welke fatburners werden genoemd? Heb ik even gemist. En hoezo? Heb ik gemist

  28 januari 2011 19:54 Birgit Wit
 5. We hebben het nu een half uur over de oude,vernieuwde keuken van frankrijk en wat weten we van de oude Indiaase keuken: dat er appel zou gaan in een of ander kippesoep.
  Ik bedoel India, hoeveel mensen, hoeveel verschillende gebieden; zovele verschillende keukens.Afhaaleten????????
  Bordewijk draait zich om in zijn graf.

  28 januari 2011 19:38 Francois
 6. Leuk programma, maar ik snap niet dat mensen die goed met hun vak bezig zijn, zich niet eventjes verdiepen hoe je dingen uitspreekt in het Frans:

  Béarnaise (van de regio La Béarne) uitspreken als Bèrnèze (van de regio La Bèrne) - eigenaar Bordewijk

  (Cuisine) bourgeoise uitspreken als boersjoize en niet als boersjoi - schrijver/uitgever kookboek

  Iets zorgvuldiger komt het professionele imago ten goede, dat moeten die twee heren toch snappen.

  28 januari 2011 19:36 D. Rietveld