NPO
NTR

Deze maand aan de tafel van Mangiare:  alles over worst. Politicoloog Samuel Levie ging naar Italië, niet om het fenomeen Berlusconi te bestuderen, maar om worst te leren maken, droge worst wel te verstaan. Terug in Nederland richtte hij met twee anderen zijn eigen worstenmakerij op.

Culinair journalist Johannes van Dam zit deze maand ons proefpanel voor en keurt voor ons drie verschillende verse worsten. Van Dam let daarbij op de ingrediënten, maar weet ook hoe die samen moeten worden gevoegd om echts iets te doen voor mondgevoel en smaakbeleving. En natuurlijk weet hij hoe je ze het beste kan bakken.

Verslaggever Chris Bajema gaat op bezoek bij oud journaliste Diny Schouten die, u vermoedde al zoiets, tegenwoordig ook vooral met worst en paté in de weer is. Haar ambachtelijke werkplaats levert aan horeca en speciaalzaken.

Kookboekenfanaat Jonah Freud sluit onze uitzending af met drie verschillen de recepten voor worst! Nee, grapje, ook bij Mangiare weten we wanneer het te veel van het goede wordt. Geen worst, maar wel bolognese, lekkere saus voor over de spaghetti. Een echt familiegerecht, geschikt voor het voeden van vele monden. Welk recept levert het beste resultaat?

Luister naar Mangiare! Een programma met een stevige bite, op radio 1, voorlopig één keer per maand op vrijdag. Presentatie: Petra Possel.

 1. Beste redactie, iedere keer geniet ik weer van jullie programma. Annemarie heeft helemaal gelijk: geef mij maar radio! Nu even een technische vraag: het lukt mij niet om jullie programma te podcasten. De link wordt geweigerd door I-tunes, in tabblad 'geavanceerd'. Ik ben echt niet heel onhandig, want ik podcast bijna alles, maar Mangiare lukt dus niet. Iemand een suggestie?

  28 februari 2011 19:09 Marijke
 2. Dag Annemarie,

  Dat recept staat op onze website: http://www.radiomangiare.nl

  Veel plezier & eet smakelijk, de redactie

  28 februari 2011 13:39 Redactie
 3. Met veel plezier geluisterd, wat kan radio toch beeldend zijn. Ik ben op zoek naar het recept van Elisabeth Davis, met de kippelevers. Ik kwam uit bij een recept waarbij én ui én knoflook wordt gebruikt, daar werd gisteravond toch van gezegd dat niet beiden de bedoeling is?

  26 februari 2011 10:21 Annemarie
 4. Ook Terence Conran gebruikt kippelevertjes, en een winterwortel. Aanrader.
  Groet,
  Maarten (vleck wijnen)

  25 februari 2011 19:57 maarten
 5. Zit daar iedereen te pitten of kletst die jongen maar wat?
  Corsica is Frans en heeft niks met Italie te maken. Vreemd.

  25 februari 2011 19:28 Hennie Ruedisueli