NPO
NTR

O.l.v. culinair journalist Johannes van Dam (Parool, Elsevier, De Dikke Johannes) proefde het panel 3 verse varkensworsten:

1) varkensworst (grof) met knoflook & peterselie van Slagerij Fred de Leeuw in A’dam 1,95 euro per 100 gram

Johannes: "Niet helemaal goed doorbakken, onevenwichtig van structuur, wel lekker" Worstenmaker Samuel Levie vond deze worst het lekkerste.

2) biologische chipolataworstjes van Albert Heijn, 0,99 euro per 100 gram

Johannes: "Te dun, onappetijtelijke kleur, niet lekker".

3) varkensworst van  de Berkshire-butcher, te vinden op markten in Haarlem en Amsterdam. Het varken waar de worst van gemaakt is, is een speciaal Engels ras, genaamd The duke of berkshire. In Nederland worden deze varkens gehouden in Brabant door een oud-vee-arts, met extra aandacht voor het dier. Zowel leefomgeving, voeding als behandeling zijn gericht op dierenwelzijn en smaak van het vlees.   1,59 euro per 100 gram
Johannes: "Lekker. Goede dikte, goede structuur... de bste worst van de drie en inderdaad gemaakt met liefde. Ik ken die man die de varkens houdt..."Samuel Levie: "Wel lekker, jammer van de kruiden, volgens mij zo'n slagerskruidenmix... da's jammer"

Tenslotte besprak het proefpanel twee worsten van Mister Kitchen, zij lanceerden kort geleden ambachtelijke worst en binnenkort komt deze worst op de markt:

- Varkensworst met gemalen venkelzaad en tijm

- Varkensworst met bieslook en nootmuskaat