NPO
NTR

Mangiare! , het culinaire radioprogramma bij de publieke omroep, gaat vrijdag 25 maart veel over smaak.

Peter Klosse is deze maand begonnen als  lector gastronomie in Leeuwarden, hij is dé man die het begrip ‘wijn/spijs combinatie’  introduceerde,  oprichter van de Academie voor Gastronomie en eigenaar van restaurant de Echoput in Hoog-Soeren.

Voorzitter van het maandelijks proefpanel is chefkok Eric van Veluwen, die al biologisch kookte ver voordat tout Nederland er van gehoord had. Hij noemt zich missionaris van de smaak, is dol op vergeten groenten en test voor Mangiare! verschillende soorten gerookte zalm.

Verslaggever Chris Bajema ontdekt de nieuwe trend: slow koffie. Of is dat gewoon filterkoffie zoals we het jarenlang gedronken hebben?

Kookboekenfanaat Jonah Freud sluit af met drie verschillen recepten voor BB met R, bruine bonen met rijst, hét volksgerecht van Suriname.

Luister ook deze maand weer naar Mangiare!, een programma om je vingers bij af te likken…

Presentatie: Petra Possel

  1. In reactie op het gesprek over bonen en rijst samen op één bord.
    Waar ik graag kom, de staat Minas Gerais in Brazilië staan bonen en rijst ook standaard op het menu. Dat is heerlijk, en valt niet zwaar ondanks het warme weer.
    Zoek voor meer informatie eens op Comida Mineira.

    25 maart 2011 19:15 Guido