NPO
NTR

In Mangiare!’, het culinaire radioprogramma bij de publieke omroep, is op vrijdag 20 mei topchef Robert Kranenborg te gast. Hij komt op het goede moment, want juist die avond beleeft zijn succesvolle televisieprogramma Topchef 2011 - de jonge professionals bij RTL5  de finale. Samen met Julius Jaspers werden jonge professionals wekenlang aangemoedigd, begeleid en gedrild om tot een zo mooi mogelijke culinaire prestatie te komen. Dit hachelijke avontuur werd dagelijks door meer dan 350.000 kijkers gevolgd. 

Kranenborg geldt als één van de grote chefkoks van Nederland. Hij kookte in binnen- en buitenland, was chefkok in het met twee sterren bekroonde La Rive van het Amstel Hotel in Amsterdam, beleefde in diezelfde stad een persoonlijk drama met zijn eigen zaak Vossius en is nu vooral als zelfstandig adviseur en televisiechef in de weer.

Yvette van Boven, foodstylist, kookboekenschrijver en -illustrator (van het bekroonde Home Made) en lunchkok, en in Mangiare! voorzitter van het proefpanel dat deze keer smaak en kwaliteit van croissants test. Yvette van Boven bakt niet alleen heerlijke croissants, maar woont ook deels in Parijs waar de mooiste croissants op iedere hoek van de straat verkrijgbaar zijn. Zijn er supermarkten of warenhuizen die kunnen tippen aan de echte Parijse croissant?

Verslaggever Chris Bajema mocht een dag meedraaien op de set van de bejubelde dramaserie 'In therapie' en kijkt hoe het gesteld is met de catering voor de acteurs.

Op vrijdag 20 mei van 19.00 tot 20.00 uur op Radio 1:

Mangiare!, een programma om je vingers bij af te likken…

www.radiomangiare.nl

Presentatie: Petra Possel

  1. Wat een leuk mens, die Yvette. Maar die Kranendonk... net zo vervelend en arrogant als op tv.

    20 mei 2011 18:45 Marjolein