NPO
NTR

Mangiare! zoekt verkoeling deze zomermaand en praat met Kees Raat, bekend als vernieuwend chocolatier maar al geruime tijd in de ban van ijs. Alles over hoe ijs vroeger smaakte en hoe het nu zou moeten smaken, naar aanleiding van zijn nieuwe boek IJstijd.


Het proefpanel wordt deze maand voorgezeten door wijnkenner Nicolaas Kleij die voor ons de pareltjes uit de betaalbare rosé vist. De hype rond deze zomerse wijn is wel voorbij, wat blijft de moeite waard?

 

Verslaggever Chris Bajema wil weleens wat anders op de barbecue en volgt derhalve een cursus waarin hij op zoek gaat naar de cuisine in de buitenkeuken.

 

Kookboekenfanaat Jonah Freud laat zich inspireren door de Tour de France en maakt de klassiek Franse salade Nicoise naar drie verschillende recepten.

 

Mangiare! Het lekkerste programma op radio 1. Presentatie: Petra Possel.