NPO
NTR

Deze maand in Mangiare!: echt uit eten in een museumrestaurant. Chris Bajema kookt in een vakantiehuisje. Vincent Bijlo test pils. En Jonah Freud maakt chocolademousse.

Wie in Amsterdam een museum wil bezoeken staat deze dagen nogal eens voor een dichte deur of in een bouwplaats. Zo niet in Hermitage-Amsterdam, waar u bovendien na of tijdens het cultuur snuiven ook terecht kunt in een echt restaurant. In Neva serveert de brigade van chef Ricardo van Ede naast het gebruikelijke appelgebak ook drie-gangen lunches en complete diners.

Een terugkerend probleem voor vakantievierders die een huisje hebben geboekt, wat kun je koken in een keuken die wel drie blikopeners maar geen scherp mesje heeft?Verslaggever Chris Bajema maakt er het beste van.

Cabaretier Vincent Bijlo wilde dolgraag meewerken aan het proefpanel van Mangiare! Als geen ander is hij geschikt om de moeilijk waarneembare smaakverschillen in diverse biertjes (pilsners) te benoemen. Welke drinkt hij het liefst, welke laat hij staan?

Kookboekenfanaat Jonah Freud bericht vanuit Frankrijk over drie recepten voor chocolademousse. Velen eten het met smaak maar vinden de bereiding angstaanjagend. Mangiare! wijst de weg en helpt luisteraars hun mousse-angst te overwinnen.

Luister naar Mangiare! Iedere maand het lekkerste programma op de radio.

presentatie: Petra Possel