NPO
NTR

In Mangiare!, vrijdag 9 september van 19.00 tot 20.00 uur op radio 1: paddenstoelenhunter Edwin Flores over zelf zoeken en plukken, appelteler Florian de Clerq snoept verstandig in het proefpanel, koken voor studenten in de mensa en Jonah Freud bakt appeltaart.

 

 

De herfst staat voor de deur en overal verschijnen de meest prachtige paddenstoelen. Hoofdgast aan tafel bij Mangiare! is Edwin Flores, hij schreef er een boek over en trekt regelmatig met mes en mand door velden en bossen om paddenstoelen te plukken.

 

Het proefpanel wordt deze maand voorgezeten door Florian de Clerq, appelteler van de generaties oude boomgaard ‘De Olmenhorst’ in Lisserbroek en hij proeft voor ons de meest populaire appels uit de supermarkt.

 

Verslaggever Chris Bajema zag aan het begin van het academisch jaar al die studenten bleekneuzig door de stad fietsen en vroeg zich af: waar eten zij eigenlijk? Hij kwam terecht bij de mensa van de Universiteit van Amsterdam.

 

Kookboekenfanaat Jonah Freud maakt gouwe ouwe Hollandse appeltaart naar drie verschillende recepten.

 

Mangiare! Het lekkerste programma op de radio. Presentatie: Petra Possel.