NPO
NTR

Aanstaande vrijdag, 7 oktober 2011, Mangiare! Van 19.00 tot 20.00 uur op radio 1, met: Biefstuk, Bearnaise, Brie en Brood. Culinair journalist Marcus Polman over de perfecte steak. Kookboekenfanaat Jonah Freud maakt Bearnaisesaus  volgens drie verschillende recepten, kaasspecialiste Betty Koster test brie en verslaggever Chris Bajema leert brood bakken van een blogger.

Brie, misschien wel het meest gegeten Franse kaasje van Nederland, kent vele verschijningsvormen. Voorzitter van ons proefpanel is deze maand kaasspecialiste Betty Koster, zij krijgt drie verschillende soorten brie en proeft blind en live.

Culinair journalist Marcus Polman stortte zich op de vraag: hoe bak je de perfecte steak. Hij ging over de hele wereld te rade bij chefs, slagers en kenners en schreef het boek: De perfecte steak (Uitgeverij Fontaine). In de keuken van Mangiare! bakt hij zijn favoriete biefstuk.

Verslaggever Chris Bajema leert alles over brood bakken, via de populaire blog BreadLab van acteur Feerk Bos. Hij neemt een kijkje in zijn keuken en ziet hoe enorme croissants de oven in geschoven worden.( www.breadlab.eu  en http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/ )

Bij een perfecte biefstuk hoort een goede saus. Bij voorkeur een zachte Bearnaise, maar dan moeten we wel eerst van onze schiftingsangst af zien te komen. Kookboekenfanaat Jonah Freud maakt deze klassieke saus volgens drie verschillende recepten.

Stem deze vrijdag af op Mangiare! Het lekkerste programma van de radio. Presentatie: Petra Possel.