NPO
NTR

Vrijdag 4 november in Mangiare! op radio 1 van 19:00 tot 20:00 uur: van alles uit de zee. Duurzame visverkoper Bart van Olphen over zijn nieuwe kookboek, Chris Bajema vanaf de visafslag, Jonah Freud kook spaghetti vongole en patissier Hans Heiloo test zeebanket.

Bijna 10 jaar geleden begon Bart van Olphen een nieuw soort viswinkel waarin hij ‘vis met een verhaal’ verkocht. Vis moet niet alleen vers maar ook verantwoord zijn. In Het Nederlands viskookboek gaat hij mee met vissers van Yrseke tot Lauwersoog, want waarom van ver halen wat je dichtbij zo lekker kan krijgen?

Patissier Hans Heiloo test voor Mangiare! de enige chocolade die uit de zee komt, namelijk zeebanket. Misschien wel het meest toegankelijke pralineetje van Nederland, maar is er ook een echt lekkere variant te krijgen?

Verslaggever Chris Bajema trekt zijn laarzen aan, zet zijn zuidwester op en doet verslag vanaf de visafslag in IJmuiden.

Kookboekenfanaat Jonah Freud maakt zoals altijd een gerecht volgens drie verschillende recepten. Deze maand, hoe kan het ook anders: pasta vongole. Met een eigen,  even duurzame als prijsbewuste aanpassing: in plaats van vongole gebruikt ze kokkels. De recepten staan op onze website, kook met Jonah mee!

Mangiare! Het lekkerste programma op de radio. Presentatie: Petra Possel.

  1. oplossing garnalen = 3 kilo

    4 november 2011 19:26 Mieke Tabak
  2. Van 500 gram ongepelde garnalen blijft ongeveer 150 gram gepelde garnalen over. Dus ca 3700 gram geeft 1 kg

    4 november 2011 19:16 Frans Waterman