NPO
NTR

In deze aflevering van Mangiare!: Johannes van Dam proeft frites, likeurstokers Lubberhuizen en Raaff over hun fijne spiritualiƫn, Chris Bajema op zoek naar nieuwe aardappelrassen en kookboekenfanaat Jonah Freud maakt gehaktballen.

Het proefpanel zou deze keer worden voorgezeten door culinair journalist Johannes van Dam, ware het niet dat hij helaas heeft moet afzeggen wegens ziekte. Niet de minste zal hem vervangen, culinair journalist Jacques Hermus van de GPD-bladen. Hij proeft voor ons drie verschillende soorten frites en vertelt ons alles wat we altijd wilden weten over goede patat.

 

Likeurstokers Lubberhuizen en Raaff maken in hun landhuis in de Betuwe van verse fruitoogsten subtiele eaux de vie. In Mangiare! een gesprek over het ambachtelijk destilleren van vers fruit.

 

Verslaggever Chris Bajema reist af naar de Noordoostpolder om zich door experts te laten bijpraten over de zoektocht naar nieuwe aardappelrassen.

 

Kookboekenfanaat Jonah Freud maakt zoals iedere aflevering een gerecht volgens drie verschillende recepten. Deze keer is dat: de gehaktbal. De recepten zijn te vinden op onze website.

 

 

Mangiare! Het lekkerste programma op de radio. Presentatie: Petra Possel.

 

 

 1. Mangiare,telkens weer een genietings-uurtje voor mij.
  Tweede kerstdag jl genoten van kleinzoon,twee en een half jaar, waar ik de gehaktbal van Marcus Polman voor had gemaakt. Het op z,n bord legde, hij er spontaan aan ging ruiken en zei: dat ruikt goed oma.
  Natuurlijk moesten wij allen erom lachen,het klonk zo grappig. Het bleek niet grappig, maar serieus gemeend. Proefde een stukje en vervolgde: en proeft goed. Nu, dat was te zien. Onverstoorbaar at hij de gehaktbal in een mum van tijd op.
  Overigens staat hij niet alleen in zijn "lekker bevonden" beleving.
  Voor een onverwacht fam.bezoek die week had ik ze eveneens gemaakt. Reacties: Heerlijke gehaktballen. Mee eens. Snel en makkelijk te maken ook nog es.

  2 januari 2012 08:30 anne uuldesma