NPO
NTR

In Mangiare! van vrijdag 5 oktober: Kaasfondue uit een pakje, twee-sterrenchef Ron Blaauw, thuiskok Tante Jet en kookboeken van sterrenchefs.

In het proefpanel test kaaskenner Betty Koster verschillende kant-en-klare kaasfondues, bij uitstek een gerecht dat vaak beter lukt ‘uit een pakje’ dan zelfgemaakt.

 

Twee-sterrenchef Ron Blaauw kookt al jaren op hoog niveau, niet alleen binnen de vier muren van zijn eigen restaurant in Amsterdam, maar ook daarbuiten waarbij hij zich laat inspireren door sport, muziek en theater.

 

Verslaggever Chris Bajema stort zich in de wereld van thuisafgehaald.nl waarin thuiskoks maaltijden verkopen vanuit hun eigen keuken, aan mensen uit de buurt. Zijn zoektocht naar een populair adres brengt hem naar Oegstgeest, waar Tantje Jet de sterren van de hemel kookt.

 

Jonah Freud maakt deze maand een drie-gangen diner samengesteld uit drie kookboeken van internationale sterrenchefs. Hoe haalbaar zijn die gerechten eigenlijk in de eigen keuken? Kook met Jonah mee en bekijk nu alvast de recepten op radiomangiare.nl.

 

Mangiare! Het lekkerste programma op de radio.

Presentatie: Petra Possel.