NPO
NTR

 

Mangiare! Deze maand alles over Yotam Ottolenghi, met Nadia Zerouali, Paulien Cornelisse, Jacques Hermus en Jonah Freud.

 


Nadia Zerouali is bekend van de reeks Arabia kookboeken die zij samen met Merijn Tol maakt. Voor Mangiare proeft zij drie kant en klare varianten van hoemoes, een typisch Ottolenghi gerecht.

 

Cabaretier Paulien Cornelisse is al jaren fan van de kookboeken van Ottolenghi en is ook in zijn restaurants in Londen geweest. Culinair journalist Jacques Hermus van de GPD-bladen besteedde als een van de eerste Nederlandse journalisten aandacht aan Ottolenghi en interviewde hem voor de krant. Samen werpen zij hun licht op de filosoof-chef uit Londen.

 

Chris Bajema ging in Londen op zoek naar de ultieme Ottolenghi ervaring.

 

Kookboekenfanaat Jonah Freud maakt makluba volgens drie verschillende recepten. Uiteraard is een ervan van de hand van Yotam Ottolenghi.

Mangiare! Het lekkerste programma op de radio.

 

 

Presentatie: Petra Possel