NPO
NTR

Mangiare! De tuin in

De lente is officieel begonnen en dus kunnen we massaal de tuin in, het balkon op of de vensterbank opruimen om nu eindelijk te beginnen met het zelf kweken van groente. Manja Visser is volkstuinder van de derde generatie. Op het park waar haar opa een tuin had, heeft zij er nu zelf een. In haar boek Het Groentenparadijs paart ze de slimste tuintips aan de lekkerste gerechten die haar familie in al die tijd bij elkaar harkte.

Het proefpanel wordt deze maand voorgezeten door wijnschrijver Nicolaas Klei die van ons de opdracht kreeg om bij elk gerecht dat tijdens de uitzending ter tafel komt een passende wijn te schenken. Wijn-spijs combinaties, daar gaat het om.

Verslaggever Chris Bajema toog naar het hoge noorden om bij restaurateur Dick Soek van de Piloersemaborg bij Groningen in de tuin te kijken.

Jonah Freud maakt deze maand citroencake volgens drie verschillende recepten.

Luister naar Mangiare! Vrijdag 22 maart, van 19:00 tot 20:00 uur op radio 1. Mangiare! Het lekkerste programma op de radio.

 

Presentatie: Petra Possel

 

 

 

 

  1. ha, ik luister hier graag naar. Eerst een reactie op venkel. Venkel is het allerlekkerst in risotto, eventueel aangevuld met vis, zeevruchten of paddestoelen. Venkel fijn gesneden met een vinaigrette, hmmm. En ook venkel in olijfolie gestoofd met wortel, knoflook en verse rozemarijn, heel langzaam hoor. Maar het leukste; de citroencake van polenta en ricotta in de Zeeuwse knop uit het boek van Tinka Lene. Dat is mijn inzending in het boek. Dus ik zit er zo van te genieten!!! En jullie zo te horen ook. Dit is mijn eerste keer Mangiare, maar zeker niet de laatste!

    23 maart 2013 17:41 Maggie Muller