NPO
NTR

Mangiare! gaat koken op budget. In deze barre financiele tijden moeten we allemaal op ons huishoudboekje letten dus consulteerde Mangiare! het NIBUD om te leren hoeveel geld wij nu eigenlijk redelijkerwijs mogen besteden aan onze avondmaaltijd. Uiteraard is het ene gezin het andere niet, dus houden we rekening met verschillende samenstellingen.

 
Sander Overeinder, chef van het Amsterdamse restaurant As, kookt voor ons een maaltijd voor een gezin bestaande uit een vader en een moeder en twee kinderen. Hij krijgt daarvoor het budget van 8,64 euro.

 

Kookboekenfanaat Jonah Freud buigt zich over het budget van iemand met een 1-persoonshuishouden. Wat heeft die te besteden, volgens het NIBUD, en wat kun je daarvoor maken?Volgens Jonah zijn de mogelijkheden eindeloos, ook met een budget van 2,40 voor de warme maaltijd.

 

Voedzaam en goedkoop broodbeleg is het onderwerp van het proefpanel. Jos Offerman van notenbedrijf Gotje proeft voor Mangiare verschillende soorten pindakaas.

 

Verslaggever Chris Bajema gaat naar de markt met een koopjeskenner en probeert bij het sluiten van de markt zijn slag te slaan.

 

Restaurateur Joop Braakhekke veranderde in de 23 jaar dat zijn "le Garage" inmiddels bestaat weinig aan het concept, de inrichting of de benadering van de menukaart. In Mangiare! reageert hij op de trend waarin chefs hun Michelin-sterren teruggeven en weer 'back to basics' gaan.

 

Kortom, Mangiare! gaat de crisis in. Wat zijn uw tips? Met welk gerecht haalt u het einde van de maand? Genieten op budget, kan dat volgens u? Deel uw ervaringen met Mangiare! Op Facebook, Twitter, of tijdens de uitzending, morgen, vrijdag 19 april van 19:00-20:00 uur op radio 1.

 

Mangiare! Het lekkerste programma op de radio.

mangiare@ntr.nl

#radiomangiare

 

Presentatie: Petra Possel