NPO
NTR

Vrijdag 4 oktober staat Mangiare! geheel in het teken van Johannes van Dam. Met zijn overlijden op 18 september 2013 is een icoon uit de culinaire journalistiek en kritiek heengegaan. Daar staan we bij stil met mensen die hem goed kenden: Geert Burema, chef van restaurant Merkelbach in Amsterdam; Bianca Tan culinair tv-journalist en maakster van de documentaire De keuken van Johannes; Jonah Freud, kookboekenfanaat en bevriend collega. Verslaggever Chris Bajema gaat langs bij een restaurant dat ooit door Johannes werd gerecenseerd. En uiteraard eten we favorieten van Johannes: erwtensoep, kroketten en griesmeelpudding.

Johannes van Dam

Luister naar Mangiare! Vrijdag 4 oktober 2013, 19-20 uur Radio 1.

Presentatie: Petra Possel

 1. Wat heeft johannes betekend voor cullinair NL ?
  was het niet vooral een A 'damse grootheid ?
  soms is er nl. ook enige kritiek op hem.

  Mijn favouriet is en blijft Wina Born
  zij heeft in Nl zoveel gedaan, ik kan niet zo snel iemand noemen die in haar buurt komt.

  4 oktober 2013 17:36 bandi