NPO
NTR

De vraag van vandaag kwam van luisteraar Jacqueline en luidde:

Lieve Jonah,

Als je geen tarwe gebruikt met welke andere meelsoorten kun je dan bakken
zoet en hartig.
Is daar ook een website van?

Mvrgr. Jacqueline

 

__________

 

 

Beste Jacqueline,

 

In het boek Heerlijk glutenvrij bakken van Phil Vickery worden 3 recepten gegeven om glutenvrij meel zelf te maken. Alle 3 de recepten zijn voor 1 kilo meel die in een afgesloten pot bewaard kan worden.

Glutenvrije en ook tarwevrije bloemmix 1:

700 gram witte rijstebloem

200 gram aardappelmeel

100 gram tapiocameel

 

2:

300 gram fijn polentameel (fijn maïsmeel)

500 gram bruin rijstmeel

200 gram maïzena

 

3:

Vervang het polentameel door kastanjemeel

 

Glutenvrije broodmix:

400 gram sojameel

200 gram tapiocameel

400 gram aardappelmeel

300 gram maïzena

 

 

Vriendelijke groet,

 

Jonah

 

_________________

 

  1. Lieve Jonah en andere dames,

    Onderstaande uitzending bevat tussen minuut 13.20-42 een interview met Martijn Katan, hoogleraar voeding en gezondheid, waarin hij - wetenschappelijk onderbouwd - korte metten maakt met alle dieetgoeroe's, inclusief Kris Verburgh:

    http://brandpunt.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/01-12-2013

    Vriendelijke groeten,

    Linda van den Wijngaard

    3 januari 2014 20:20 Linda van den Wijngaard