NPO
NTR
Haal de  worstjes bij de Marokkaanse slager. Mijn favoriet in Amsterdam is Zagora in de 1ste van der Helststraat 54b.
Hier worden dagelijks kilo's verse merguez gedraaid.
500 gram agria aardappel, wel of niet geschild: naar eigen smaak
8 merguez worstjes, de avond tevoren in een halve fles rode wijn gemarineerd
2 winterpenen
2 witte uien
3 tenen knoflook, geschild, heel
1 bakje Parijse champignons
halve fles rode huiswijntakje rozemarijnolijfolie

facultatief *spekblokjes

laurierblad

snij de aardappel in rustieke stukken evenals de winterpenen maar wel van gelijke grootte. ( hapklare)
zet deze aan in een braadpan op een gemiddeld vuurtje

*kies je ervoor om spekblokjes te gebruiken voeg deze dan nu toe

-voeg ui en tenen knof toe

-laat de merguez uitlekken en vang de rode wijn op

-snij ieder worstje in 3-en en doe erbij in de pan

voeg champignons ( in 4-en gesneden) toe met de wijn en de rozemarijn en laurierblad

peper en zout naar smaak

-deksel op de pan en 20 minuutjes stoven

Lekker om met goed brood om mee te dopen

SMAVO!lies

De ingrediënten

De ingrediënten

 

Alles in de pan

Alles in de pan

 

...et voilà!

...et voilà!

  1. Ik wil dit gerecht gaan maken met de facultatieve spekblokjes. Wat is de hoeveelheid?

    12 januari 2014 09:08 Robert Hempenius
  2. ik bedoelde met rustiek gesneden niet te ingewikkeld doen in brunoise of zo.
    gewoon allemaal zo ongeveer dezelfde grootte.

    verder fijn dat het id smaak viel

    3 januari 2014 20:18 lies
  3. Altijd lastig, de spelling van leenwoorden. Misschien komt het omdat in het Arabisch het woord merguez wel met het Arabische equivalent van onze q wordt geschreven? Hoe het ook zij, de spelfout is gecorrigeerd, met dank voor uw oplettendheid.

    4 januari 2014 12:26 Redactie
  4. Het is merguez. Niet met een q. Schrijven jullie ook baquette? Advocado? Golden de liesje?
    Wel raar, bekakt pratende types op de radio en dan een vmbo-spelvout op de website.

    3 januari 2014 19:57 Bernadette de Wit