Haal de worstjes bij de Marokkaanse slager. Mijn favoriet in Amsterdam is Zagora in de 1ste van der Helststraat 54b.
Hier worden dagelijks kilo's verse merguez gedraaid.500 gram agria aardappel, wel of niet geschild: naar eigen smaak8 merguez worstjes, de avond tevoren in een halve fles rode wijn gemarineerd2 winterpenen2 witte uien3 tenen knoflook, geschild, heel1 bakje Parijse champignonshalve fles rode huiswijntakje rozemarijnolijfoliefacultatief *spekblokjes
laurierblad
snij de aardappel in rustieke stukken evenals de winterpenen maar wel van gelijke grootte. ( hapklare)
zet deze aan in een braadpan op een gemiddeld vuurtje*kies je ervoor om spekblokjes te gebruiken voeg deze dan nu toe
-voeg ui en tenen knof toe
-laat de merguez uitlekken en vang de rode wijn op
-snij ieder worstje in 3-en en doe erbij in de pan
voeg champignons ( in 4-en gesneden) toe met de wijn en de rozemarijn en laurierblad
peper en zout naar smaak
-deksel op de pan en 20 minuutjes stoven
Lekker om met goed brood om mee te dopen
SMAVO!lies
© 2024 NTR
Ik wil dit gerecht gaan maken met de facultatieve spekblokjes. Wat is de hoeveelheid?
ik bedoelde met rustiek gesneden niet te ingewikkeld doen in brunoise of zo.
gewoon allemaal zo ongeveer dezelfde grootte.
verder fijn dat het id smaak viel
Altijd lastig, de spelling van leenwoorden. Misschien komt het omdat in het Arabisch het woord merguez wel met het Arabische equivalent van onze q wordt geschreven? Hoe het ook zij, de spelfout is gecorrigeerd, met dank voor uw oplettendheid.
Het is merguez. Niet met een q. Schrijven jullie ook baquette? Advocado? Golden de liesje?
Wel raar, bekakt pratende types op de radio en dan een vmbo-spelvout op de website.