NPO
NTR

De koningin van de kaas Betty Koster selecteerde voor ons drie heerlijke Nederlandse geitenkazen.

 

1) Picobello, rauwmelkse biologische geitenkaas uit Heeze in Brabant met een witschimmel korstje. Bijzonder is dat het de smaak van menig Frans geitenkaasje evenaart terwijl de geit in Nederland graast. Euro 7,95 per stuk (ca. 250 gram)

 

2) Kobunder, hardere 'goudse' geitenkaas uit Enumatil in Groningen. Heeft een natuurkorst ingewreven met yoghurt en witschimmelcultuur, later met gekarameliseerde appelstroop. De smaak is nootachtig, licht aards met karameltonen en fijne kristalletjes. Euro 3,25 per ons

 

3) Lady's Blue, een blauwschimmel, rauwmelks en biologisch uit Nooitgedacht in Drenthe, ooit begonnen in een project van de regering, ging te snel met de ontwikkeling, na een half jaar was de schitterend fluweel zachte geit klaar en werd ze vernoemd naar de favoriete geit van de boerin, Ayla: Lady. De smaak is fluweelzacht met een pittige na-kick. Euro 3,75 per ons.