NPO
NTR

Radio Mangiare staat vrijdag 8 augustus in het teken van de Scandinavische keuken en Petra Possel ontvangt hiervoor twee gasten met roots in Scandinavië én woonachtig in Nederland. De Deense chefkok Jannie Munk (chef en jarenlang eigenaar restaurant L'Orage in Delft) en de Zweedse cellist Bengt Widlund vertellen over de keukens van hun jeugd en de smaken die hen heimwee bezorgen. Hoe belangrijk is koken en (samen) eten in Scandinavië en welke gerechten horen daarbij? Beide gasten nemen een favoriet gerecht mee dat in de uitzending geproefd wordt. Verder een verslag van de boekpresentatie van René Redzepi (chef/eigenaar bekroonde restaurant Noma) waar Francien Knorringa was samen met filosoof Stine Jensen. Daarnaast proeven we weer een inzending van Heel Holland Prakt, de 'makkelijk & lekker' receptenwedstrijd van Mangiare.   Velbekomme!

Vlnr. Stine Jensen, René Redzepi, Francien Knorringa

Vlnr. Stine Jensen, René Redzepi, Francien Knorringa

  Presentatie: Petra Possel